18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – Real Madrid wedden, tips en quotes 6 mei 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: FC Barcelona- Real Madrid, La Liga
Aanvang: zondag 6 mei 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.17

El Clásico staat op het programma: deze keer een strijd tussen de kampioen en een Champions League-finalist.

Ongeslagen kampioen

FC Barcelona is de kersverse kampioen van Spanje. De Catalanen wonnen vorige week zondag met 2-4 van Deportiva La Coruña en kroonden zich hiermee tot kampioen met een ongeslagen status. Van de 34 wedstrijden die gespeeld zijn won Barcelona er 26. Acht duels eindigden in een gelijkspel.

In de Champions League ging het Barcelona wat minder goed af. Na eerste te zijn geworden in de poulefase, eindigde het toernooi voor Barcelona tegen AS Roma. In het eerste duel won Barça overtuigend met 4-1 van de Romeinen, maar in Rome ging het mis voor de ploeg van Ernesto Valverde. Het werd 3-0 voor de thuisploeg door doelpunten van Edin Džeko, Danielle de Rossi en Kostas Manolas. Het miljoenenbal was met deze uitslag voorbij voor Barcelona.

Champions League finalist

Real Madrid bezet, met nog vier wedstrijden te gaan, de derde plaats op de ranglijst. De achterstand op nummer twee Atlético Madrid bedraagt vier punten, maar de Koninklijke heeft een wedstrijd minder gespeeld. Real heeft dus nog volop zicht op de tweede plek in de Spaanse competitie.

Dat het wat mager is in de competitie wordt gecompenseerd met het behalen van een zwaarbevochten ticket voor de finale van de Champions League. In een bloedstollende halve finale ging Real ten koste van Bayern München door.

In München hadden de Duitsers het beste van het spel, maar stapte Real toch met een 1-2 zege van het veld. In de return voor eigen publiek vocht Real zich terug van een vroege achterstand, en dankzij een blunder van Bayern-keeper Sven Ulreich kwamen de Madrilenen zelfs voor. Uitgerekend James Rodríguez, huurling van Real Madrid, bracht de spanning nog terug in de wedstrijd door de 2-2 achter keeper Keylor Navas te schieten. Maar daarbij bleef het, zodat Real voor de derde opeenvolgende keer de finale wist te bereiken.

Onderlinge duels

Deze twee grootmachten kennen een rijke historie op het gebied van onderlinge ontmoetingen. In totaal hebben ze 194 keer tegenover elkaar gestaan. Real Madrid trok 81 keer aan het langste eind en FC Barcelona 75 keer. Verder eindigde het 38 keer in een gelijkspel.

In totaal is er in de onderlinge duels 317 keer gescoord door de Madrilenen en 305 keer door de Catalanen. In de laatste tien ontmoetingen waren er vijf overwinningen voor FC Barcelona en vier voor Real Madrid. De meest recente ontmoeting was op 23 december 2017 in Santiago Bernabéu. FC Barcelona vertrok met een 0-3 zege uit Madrid.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

FC Barcelona kan zondag niet beschikken over middenvelder Sergi Samper. Hij staat aan de kant met een enkelblessure en is daarbij ook nog niet speelgerechtigd.

Bij Real Madrid kan er geen beroep worden gedaan op de verdedigers Daniel Carvajal en Raphaël Varane. Carvajal heeft last van een hamstringblessure en Varane is geblesseerd geraakt aan zijn kuit.

FC Barcelona – Real Madrid tip

FC Barcelona heeft nog niet verloren dit seizoen en zal dat graag tot het einde volhouden. Real Madrid heeft het vertrouwen vergroot door voor de derde keer op rij de finale van de Champions League te bereiken. De Madrilenen kunnen in La Liga nog als tweede eindigen en zullen daarvoor vol aan de bak moeten tegen Barça. Wedtip: gelijkspel met een quotering van 4.17 bij Toto.

FC Barcelona – Real Madrid Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Barcelona: 1.67
Gelijkspel: 4.17
Winst Real Madrid: 4.14