18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FC Barcelona – RCD Espanyol voorspelling – wedden, quotes en tip 8 juli 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: FC Barcelona – RCD Espanyol, La Liga
Aanvang: woensdag 8 juli 2020, 22.00 uur
Beste wedtip: FC Barcelona wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 2.13

Nog vier wedstrijden te gaan en dan is het voetbalseizoen in Spanje voorbij. Het is tijd voor speelronde 35 met FC Barcelona – RCD Espanyol. Dat is een ware stadsderby die gaat tussen de nummers twee (FC Barcelona) en twintig (RCD Espanyol). Dit is onze voorbeschouwing voor dat duel.

Alles geven

FC Barcelona zal alles op alles moeten zetten om kampioen van La Liga te worden. Het staat momenteel op de tweede plaats met 73 punten uit 34 wedstrijden. Het verschil met koploper, en tevens aartsrivaal, Real Madrid bedraagt vier punten. Barça heeft het de titelstrijd dus niet meer in eigen hand. Het is nu vooral zaak om te blijven winnen.

Na twee gelijke spelen achter elkaar heeft Barcelona afgelopen wedstrijd weer eens gewonnen. Op bezoek bij Villarreal werd het maar liefst 1-4 voor de Catalanen, dankzij onder meer een schitterend lobdoelpunt van Antoine Griezmann. Daarvoor had Barça dus twee keer gelijkgespeeld. Eerst werd het 2-2 tegen Celta de Vigo en vervolgens 2-2 tegen Atlético Madrid. In beide wedstrijden kwam Barcelona op voorsprong, maar zag het de tegenstander telkens langszij komen.

Gedane zaak

Voor Espanyol lijkt het doek zeer spoedig te gaan vallen. De ploeg staat stijf onderaan met 24 punten uit 34 wedstrijden. De afstand met de eerste veilige plaats, plek zeventien, bedraagt nu elf punten en met nog vier wedstrijden te gaan, lijkt het onbegonnen werk voor Espanyol.

Espanyol won dit seizoen vijf keer, speelde negen keer gelijk en verloor twintig keer. In de vorige wedstrijd ging het in eigen huis met 0-1 onderuit tegen CD Leganés. Espanyol leek goed uit de coronastop te komen door in de eerste wedstrijd meteen met 2-0 te winnen van Alavés en met 0-0 gelijk te spelen tegen Getafe. Het bleek slechts om een kleine opleving te gaan, want vervolgens werd er vijf keer achter elkaar verloren.

Wat denken de bookmakers van FC Barcelona – RCD Espanyol?

Barcelona is volgens de bookmakers dé favoriet voor de overwinning en dat is vrij logisch. Een overwinning van Barça heeft een quotering van 1.14. Een stunt van Espanyol staat gequoteerd op 16.50. Een gelijkspel krijgt een quotering van 7.05.

Terug in de tijd

Eerder dit jaar stonden deze ploegen ook al tegenover elkaar. Op 4 januari troffen ze elkaar in het kader van de competitie. Espanyol hield stadsgenoot Barcelona in eigen huis op een 2-2 gelijkspel. Het kwam zelfs op voorsprong, maar moest toen toezien hoe Barcelona de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. Twee minuten voor tijd was daar echter Wu Lei die de 2-2 voor zijn rekening nam.

Teamnieuws

Lionel Messi is op dit moment de grootste kanshebber op het pakken van de topscoorderstitel in La Liga. De Argentijnse spits staat op 22 doelpunten. Daarna volgen Karim Benzema (17 goals) en Gerard Moreno (16 goals). Het is daarnaast nog de vraag of Messi volgend seizoen nog in het shirt van Barcelona te bewonderen is. Een aantal dagen geleden kwam naar buiten dat de Argentijn de contractonderhandelingen heeft afgebroken en zijn zinnen heeft gezet op een vertrek.

FC Barcelona – RCD Espanyol tip

Espanyol-thuis moet geen enkel probleem opleveren voor Barcelona. Enkel wedden op een overwinning van Barça is daarentegen niet zo interessant als je kijkt naar de lage quotering van 1.14. Je kunt de weddenschap interessanter maken door te voorspellen dat Barcelona wint met handicap -2. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.13 bij Toto.

FC Barcelona – RCD Espanyol La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst FC Barcelona: 1.14
Gelijkspel: 7.05
Winst RCD Espanyol: 16.50