Wedstrijd: Excelsior – RKC, Play-offs Eredivisie
Aanvang: Woensdag 22 mei 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Winst Excelsior
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

De play-offs om promotie en degradatie zijn volop aan de gang en woensdag staan Excelsior en RKC voor de tweede keer tegenover elkaar. Er is nog niets beslist en beide clubs kunnen nog doorgaan naar de volgende ronde. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Excelsior – RKC.

Erg wisselvallig

De laatste wedstrijden van Excelsior zijn op zijn zachtst gezegd wisselvallig, want het lijkt wel of er elke week een ander team op het veld staat als je naar de uitslagen kijkt. Zo pakte het in de Eredivisie nog zeven punten in de laatste vijf wedstrijden van de competitie. Tegen Ajax en ADO Den Haag ging het vrij kansloos, maar in de laatste twee duels op het hoogste niveau won het twee keer en ook niet van de minste ploegen. Daarom zien de bookmakers Excelsior ook als favoriet woensdag, want een zege van de Rotterdamse club heeft een quote van 1.89.

 

Tegen Heracles won het in een knotsgek duel met 4-5 en een week later ging AZ op de pijnbank. De Rotterdamse club speelde toen sterk en wist daardoor de laatste wedstrijd in de Eredivisie met 4-2 te winnen. Na die goede resultaten verwachte je een goed vervolg in de nacompetitie, maar dat kwam er tot nu toe nog niet door het verlies tegen RKC.

Geweldige comeback

RKC leek al zo goed als begraven na de eerste ontmoeting met NEC in de nacompetitie, want het verloor met 2-0. De club liet echter zien dat het genoeg veerkracht heeft om zich terug te knokken na zo’n nederlaag. In eigen huis won het in de tweede wedstrijd van het tweeluik namelijk met 3-0 en hierdoor ging het door naar de volgende ronde van de play-offs.

 

De club uit Waalwijk speelde de laatste tijd sowieso al erg goed, want het won veel in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste twee weken bestonden namelijk uit een 1-4 overwinning bij Go Ahead Eagles en een 3-1 zege in eigen huis tegen FC Eindhoven.

Eerste slag geslagen

De ontmoeting in het afgelopen weekend ging redelijk gelijk op, met ongeveer evenveel kansen voor beide teams. Toch was RKC wel iets dreigender, ondanks dat het wat minder aan de bal was. Voor rust kwamen beide clubs nog niet tot scoren, maar na rust kwam daar al snel verandering in. Mario Bilate maakte namelijk in de 53e minuut de openingstreffer. Excelsior dacht via Jeffry Fortes toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen, want hij scoorde in de 71e minuut. Deze gedachte kon al vrij snel weer de prullenbak in door de winnende goal van Juliën Gaari in de 81e minuut. Dit keer zien de bookmakers het wat somberder in voor RKC, want een overwinning van die club heeft een quote van 3.35.

Excelsior – RKC tip

De clubs lieten vorige week zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn en dat ze niet bang voor elkaar hoeven te zijn. Excelsior liet in de laatste weken van de Eredivisie zien dat het zelfs grote teams kan verslaan met veel goals. RKC speelt de laatste tijd ook goed, maar dit was vaak op een niveau lager. Excelsior zal in deze wedstrijd een achterstand goed moeten maken, dus die club zal meer op de echte winst spelen. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat de Rotterdamse club wint woensdag en deze voorspelling van Excelsior – RKC heeft een quote van 1.89.

Excelsior – RKC play-offs Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Excelsior: 1.89
Gelijkspel: 3.95
Winst RKC: 3.35