18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Everton – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip 28 september 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Everton – Manchester City, Premier League
Aanvang: zaterdag 28 september 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Manchester City leidt bij rust en wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.78

De nummer twee van de Premier League gaat op bezoek bij de nummer veertien. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Everton – Manchester City.

Dromen

Everton blijft dromen tot het jaar waarop het aan kan sluiten bij de topclubs. Vaak eindigen The Toffees net in de subtop. De laatste drie seizoenen leverden als eindklasseringen zevende, achtste en achtste op. De laatste keer dat Everton bij de hoogste zes in de Premier League eindigde, was in het seizoen 2013/14. Destijds wist de club zowel Tottenham Hotspur als Manchester United achter zich te houden, waarmee het als nummer vijf de Europa League in mocht.

Deze zomer trok technisch directeur Marcel Brands de portemonnee voor Fabian Delph, André Gomes, Jean-Philippe Gbamin, Alex Iwobi en Moise Kean. Daarnaast kwam Jonas Lössl transfervrij en werd Djibril Sidibé gehuurd. De laatste twee duels gingen verloren; tegen Southampton (3-1) en Sheffield United (0-2), waardoor Everton zakte naar plek veertien. Tip: beide wedstrijden gingen dus met minimaal twee goals verloren. Je kunt wedden dat dit ook tegen Manchester City gebeurt. Deze voorspelling heeft een quote van 1.77.

Achterhalen

Het grotere doel blijft voor Manchester City om een keer de Champions League te winnen. Tot die tijd is vooral de competitie erg belangrijk. Met zes wedstrijden is de Premier League eigenlijk pas net begonnen en nu al moet City concurrent Liverpool zien te achterhalen. Die club heeft een voorsprong van vijf punten gepakt. Een gelijkspel tegen Tottenham Hotspur (2-2) en een nederlaag bij promovendus Norwich City (3-2) zorgden voor die vijf punten. De andere vier duels werden gewonnen.

West Ham United (0-5), Bournemouth (1-3), Brighton & Hove Albion (4-0) en Watford (8-0) werden allemaal met speels gemak aan de kant geschoven. Het doelsaldo van de ploeg van coach Josep Guardiola is daarom na zes wedstrijden al +18, met 24 doelpunten voor en 6 tegen. Je kunt het scorende vermogen van City als tip voor je voorspelling gebruiken, aangezien het team in al deze overwinningen minimaal drie keer scoorde. Wedden op ‘Manchester City scoort drie keer of vaker’ geeft een quote van 1.98.

Onderlinge resultaten

De meest recente historie van deze Everton – Manchester City is een 0-2-zege voor de bezoekers, die drie van de laatste zes onderlinge duels wonnen. Verder speelden de clubs tweemaal gelijk en won Everton een keer.

Teamnieuws

Everton moet het stellen zonder Andre Gomes en Jean-Philippe Gbamin. De kans is groot dat coach Marco Silva vasthoudt aan zijn laatste opstelling, waarmee Dominic Calvert-Lewin weer uit mag kijken naar een basisplaats. Mason Holgate en Tom Davies hopen ook op een plek in de basiself.

Josep Guardiola heeft Raheem Sterling weer terug, dus die kan weer spelen. De kans is aanwezig dat Bernardo Silva hierdoor op de bank zit. David Silva krijgt ook mogelijk rust. Aymeric Laporte, John Stones en Leroy Sané kunnen sowieso niet meespelen.

Everton – Manchester City tip

Bij deze Everton – Manchester City mag het eigenlijk wel duidelijk zijn wie de favoriet is. De bezoekers hebben een groot surplus aan kwaliteiten. Wedden op winst van Manchester City is financieel niet heel aantrekkelijk. Daarom moet je deze voorspelling uitbreiden. Tip: Manchester City leidt bij rust en wint met een quote van 1.78 bij Toto.

Everton – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Everton: 8.25
Gelijkspel: 5.35
Winst Manchester City: 1.29