18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Engeland – België voorspelling – wedden, quotes en tip 11 oktober 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Engeland – België, Nations League
Aanvang: zondag 11 oktober 2020, 18.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.72

Een absolute kraker in Poule B van de Nations League Divisie A tussen twee toplanden. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Engeland – België.

Vernieuwing

Dit is een interlandperiode die voor de Engelsen in het teken staat van vernieuwing in het nationale elftal. Tegen Wales (3-0 zege) maakten bijvoorbeeld Reece James, Bukayo Saka, Harvey Barnes en Dominic Calvert-Lewin hun debuut, terwijl zeven spelers hun tweede of derde interland speelden. Met allerlei jonge talenten wil bondscoach Gareth Southgate voortbouwen op een sterk WK 2018, waarin de Engelsen verrassend de halve finales haalde en uiteindelijk vierde werden.

Sinds dat toernooi gaat het prima met The Three Lions. Kwalificatie voor het EK 2020 (in 2021) werd redelijk simpel behaald. De start in de Nations League in september mocht wel beter. Na een benauwde 0-1 tegen IJsland kwam de ploeg tegen Denemarken niet verder dan 0-0. Tip: samen met de 3-0 tegen Wales kun je wel stellen dat het verdedigend prima staat, met drie clean sheets op rij. Je kunt wedden op de voorspelling dat dit opnieuw gebeurt, tegen een quote van 3.25.

Oogsten

Al jaren wordt in België gesproken van een gouden generatie voor de nationale ploeg. En daar zit ook wel een kern van waarheid in. Hoe vaak kan een land beschikken over spelers als Thibaut Courtois, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku? Twee jaar geleden leek het zo ver te zijn dat België eindelijk een prijs kon pakken, maar het WK-avontuur eindigde in de halve finales en de Belgen moesten genoegen nemen met een derde plek.

De EK-kwalificatie leverde geen enkel probleem op, met alleen maar overwinningen op Rusland, Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino. Ook de start aan de Nations League 2020/21 was naar behoren. Zowel Denemarken (0-2) als IJsland (5-1) had weinig in te brengen tegen de Belgen. Deze twee wedstrijden kun je als tip voor je voorspelling gebruiken, aangezien België tweemaal met minimaal twee goals verschil won. Wedden op ‘België wint met handicap -1’ geeft je een quote van 5.00.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Engeland – België zijn onze zuiderburen in het voordeel. Van de laatste drie officiële ontmoetingen (de enige na 2010) eindigde er één in een Engeland-zege. De laatste twee duels waren tijdens het WK 2018, toen België met 0-1 en 2-0 zegevierde.

Teamnieuws

Engeland moet mogelijk nog Ben Chilwell missen, die verkoudheidsklachten heeft. Daardoor zal Kieran Trippier op links spelen en Kyle Walker of Trent Alexander-Arnold aan de rechterkant. Jordan Pickford keert waarschijnlijk weer terug op doel. Jack Grealish en Dominic Calvert-Lewin maakten indruk tegen Wales, maar kunnen op de bank terechtkomen voor Jordan Henderson en Harry Kane.

België-bondscoach Roberto Martínez stelde eerdere deze week veel reservekrachten op in het oefenduel tegen Ivoorkust, dat in een 1-1 gelijkspel eindigde. Hoewel Simon Mignolet wederom de geblesseerde Thibaut Courtois gaan vervangen, rouleert in de rest van het elftal de eerste keus weer grotendeels terug. Verwacht dus vaste namen als Toby Alderweireld, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku in de basis.

Engeland – België tip

Engeland – België: beide teams maken een prima kans om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. De aanvallende kracht is bij allebei goed genoeg om wat doelpunten te mogen verwachten. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.72 bij Toto.

Engeland – België Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Engeland: 2.62
Gelijkspel: 3.25
Winst België: 2.56