18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip 2 februari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 2 februari 2019, 15.30 uur
Beste wedtip: winst Borussia Dortmund
Bookmaker: Toto
Quote: 2.13

De nummer vijf mag op bezoek gaan bij de trotse koploper van de Bundesliga: Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Aanvallende kracht

Eintracht Frankfurt rouleerde vanaf 1995 vaak tussen de Bundesliga en de Tweede Bundesliga. In 1996, 2001, 2004 en 2011 degradeerde de club en in 1998, 2003, 3005 en 2012 wist Eintracht ook weer te promoveren. Sinds die laatste promotie eindigde de club op plek 6, 13, 9, 16 en 11. Vorig jaar, onder coach Niko Kovač, werd de achtste plek bereikt en ook werd de beker gewonnen. Dit jaar moest zijn opvolger Adi Hütter vervolg geven aan dit succes.

Dat lukt de Oostenrijkse trainer tot nu toe prima. In de Bundesliga staat Eintracht op de vijfde plaats en in de Europa League eindigde de Duitse club op de eerste plaats in de poule met zes overwinningen, waardoor nu tegen Shakhtar Donetsk gespeeld gaat worden. In de competitie en Europa League samen scoorde Frankfurt 56 keer in 25 wedstrijden, gemiddeld 2,24 keer per duel. Tip: je kunt wedden dat Eintracht ook dit duel vaak scoort. De quotes voor de voorspellingen dat de thuisploeg ‘twee keer’ scoort of ‘drie keer en vaker’ zijn respectievelijk 3.30 en 4.55.

Terug aan de top

Bayern München is al jaren de onbetwiste topclub in de Bundesliga. 27 keer wist de club kampioen te worden, maar in 2011 en 2012 moest Bayern voorrang geven aan Borussia Dortmund, dat onder coach Jürgen Klopp tweemaal de titel pakte. Hierna volgden nog zes kampioenschappen voor Bayern München. Dortmund werd in deze seizoenen tweede, opnieuw tweede, zevende, weer tweede, derde en vierde. Onder Lucien Favre staat de club nu eerste.

Dat komt mede door de slechte competitiestart van Bayern München, maar complimenten voor Dortmund zijn ook op zijn plaats. Alleen van Fortuna Düsseldorf (2-1) werd dit seizoen verloren, terwijl van concurrent Bayern München werd gewonnen met 3-2. Paco Alcácer is de grote man bij Dortmund met twaalf goals in veertien wedstrijden. Wel begon hij pas vijf keer in de basis. Gemiddeld scoort hij een keer per 45 minuten. Het kan een tip zijn om te wedden op een doelpunt van de Spanjaard. Deze voorspelling heeft een quote van 4.30.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden wist Borussia Dortmund er vier te winnen. De laatste twee editie van Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund eindigden echter gelijk: 2-2. Ook won Frankfurt in 2016 met 2-1 in eigen huis.

Teamnieuws

Timothy Chandler, Lucas Torró en Allan Souza zijn er definitief niet bij voor Eintracht Frankfurt. Ook David Abraham is nog een vraagteken voor dit duel. Marco Russ en Simon Falette zouden de Argentijn kunnen gaan vervangen. Gelson Fernandes keert terug na zijn schorsing.

Coach Lucien Favre moet vooral achterin spelers missen. Dan-Axel Zagadou en Manuel Akanji zijn geblesseerd, terwijl Leonardo Balerdi nog niet speelklaar is. Het is mogelijk dat Łukasz Piszczek niet tijdig fit is voor deze wedstrijd. In dat geval verhuist Ashraf Hakimi naar de rechterflank en krijgt Marcel Schmelzer een basisplek.

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund tip

De uitploeg lijkt favoriet voor deze Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund. Het zal de koploper menens zijn om hier geen punten te gaan verspelen, dus lijkt wedden op die ploeg een goede tip. De voorspelling dat Borussia Dortmund wint krijgt een quote van 2.13.

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Eintracht Frankfurt: 3.00
Gelijkspel: 3.60
Winst Borussia Dortmund: 2.13