18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Duitsland – Zwitserland Nations League voorspelling- wedden, quotes en tip 13 oktober 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Duitsland – Zwitserland, Nations League
Aanvang: Dinsdag 13 oktober 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: Duitsland wint
Quote: 1.51
Bookmaker: Toto

De Duitsers en Zwitsers mogen op voor wedstrijd vier in deze editie van de Nations League. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Duitsland – Zwitserland.

Op stoom

Duitsland is langzaam op stoom gekomen in groep D van de Nations League. Het land speelde de eerste twee wedstrijden gelijk tegen Spanje en Zwitserland (beide 1-1). Afgelopen zaterdag was daar dan de eerste overwinning van Duitsland, door met 1-2 eenvoudig van Oekraïne te winnen. De uitslag dekt niet de complete lading van de wedstrijd, want Duitsland was bijna de hele wedstrijd in controle. Heorhii Bushchan, de keeper van Oekraïne, hield zijn ploeg op de been door verschrikkelijk veel ballen tegen te houden.

In de eerste wedstrijd tegen de Zwitsers waren de Duitsers verzwakt. De sterkhouders van het team, Manuel Neuer en Joshua Kimmich, waren afwezig door de recente Champions League-finale. Dit was een aderlating voor het team, die was terug te zien in de twee gelijke spelen. Maar nu zijn Neuer en Kimmich zijn weer terug en Duitsland is bijna op volle oorlogssterkte.

Lastige start

Waar Duitsland op stoom komt in de Nations League, wil het nog niet lekker lopen bij de Zwitsers. Na de eerste drie wedstrijden staan ze vierde met maar één punt. Dit punt verdiende ze wel met Duitsland als tegenstander.

Afgelopen zaterdag verloor Zwitserland met 1-0 van Spanje. De Zwitsers mogen doelman Sommer bedanken dat 1-0 de uiteindelijke uitslag was, want hij wist veel kansen van de Spanjaarden te keren. Toch waren de Zwitsers niet compleet kansloos. Ze hebben een paar grote kansen gecreëerd, maar ook bij Spanje stond er een uitstekende doelman onder de lat die veel ballen pakte.

Even leek Zwitserland er 1-1 van te maken in het duel tegen Spanje, maar deze goal werd uiteindelijk afgekeurd door een aanvallende overtreding op Sergio Busquets.

Zwitserland heeft mogelijkheden om de wedstrijd tegen Duitsland te kunnen beslissen. De Zwitsers kunnen goed verdedigen en krijgen zelden meer dan twee goals tegen. Verder kunnen ze er aanvallend snel uitkomen en dodelijk effectief zijn.

Drie centrale verdedigers

Opvallend aan de recente opstellingen van zowel Duitsland als Zwitserland, is dat er door beide landen met drie centrale verdedigers wordt gespeeld. Een systeem met drie centrale verdedigers en twee aanvallende vleugelverdedigers is de nieuwe trend in het Europese clubvoetbal, en dit zie je nu ook terugkomen in het interlandvoetbal. De tijd dat een opstelling met drie centrale verdedigers direct als verdedigend werd gezien is voorbij.

Dat Duitsland en Zwitserland allebei met een soortgelijke opstelling spelen, wil niet zeggen dat het een onaantrekkelijke pot wordt. Door de aanvallende vleugelverdedigers krijgt de wedstrijd vaak een impuls, omdat deze spelers aanvallend een overtal kunnen creëren.

Ondanks dat Duitsland tegenwoordig met drie centrale verdedigers speelt, is het niet altijd betrouwbaar achterin. Ook tegen Oekraïne maakten de centrale verdedigers in de passing meerdere fouten waardoor de Oekraïners kansen kregen. Waar Oekraïne deze kansen niet kon benutten, moet Zwitserland hier meer mee kunnen doen. Lukt dat, dan kunnen zij het de Duitsers lastig maken.

Duitsland – Zwitserland tip

Duitsland – Zwitserland: Duitsland moet oppassen voor de snelle uitbraken van Zwitserland. Toch moeten de Duitsers bij deze clash van dezelfde systemen in staat worden geacht een betere uitvoering op de mat te leggen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Duitsland wint’ met een quote van 1.51 bij Toto.

Duitsland – Zwitserland Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Duitsland: 1.51
Gelijkspel: 4.05
Winst Zwitserland: 5.50