18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Dinamo Zagreb – Feyenoord voorspelling – wedden, quotes en tip 22 oktober 2020

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Dinamo Zagreb – Feyenoord, Europa League
Aanvang: Donderdag 22 oktober, 21.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.40

De Europa League is terug en dit zorgt direct voor mooie affiches. Feyenoord treft in de eerste speelronde in Kroatië landskampioen Dinamo Zagreb. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Blakende vorm

Dinamo Zagreb is in de laatste vijftien voetbalseizoenen veertien keer kampioen van Kroatië geworden. Ook dit seizoen staan ze alweer bovenaan de ranglijst. Dinamo Zagreb is dit seizoen, na zeven wedstrijden, nog altijd ongeslagen. Van de zeven gespeelde wedstrijden wonnen de ploeg er zes, de overige wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Afgelopen weekend won Zagreb met 3-2 van de nummer twee van de ranglijst, HNK Gorica. Spits Mario Gavranovic maakte een hattrick in deze wedstrijd. Hij is – net zoals Zagreb als geheel – in blakende vorm.

Zagreb kwam als kampioen van Kroatië in de tweede voorronde van de Champions League uit. Hierin troffen ze CFR Cluj uit Roemenië. Zagreb leek met een 2-1 voorsprong de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Cluj maakte in minuut 92 de gelijkmaker. Uiteindelijk trok Zagreb de wedstrijd over de streep door met 7-8 te winnen in de penaltyreeks.

In de derde voorronde trof Zagreb Ferencvárosi TC uit Hongarije. Deze wedstrijd verloren ze met 2-1. De Europese route van Dinamo Zagreb tot nu toe had pieken en dalen, maar ze zitten toch weer in de Europa League en willen hier indruk gaan maken.

Ongeslagen reeks

Feyenoord staat momenteel vierde in de Eredivisie, maar de Rotterdammers zijn nog altijd ongeslagen. In de vijf competitieduels heeft de ploeg onder leiding van Dick Advocaat nog geen partij verloren. Toch is het niet altijd sprankelend bij Feyenoord, grote overwinningen tegen ADO Den Haag (4-2) en Willem II (4-1) wisselden zich af met een 1-1 tegen FC Twente en Sparta.

Advocaat heeft bij Feyenoord zijn achterhoede goed op orde. Met Justin Bijlow, Marco Senesi en Uroš Spajic heeft hij drie spelers achterin die de defensie leiden en bijna alles tegenhouden. Dit is een reden waarom Feyenoord nog altijd ongeslagen is.

Het punt waar Advocaat nog een oplossing voor moet vinden is de aanval. Met Steven Berghuis heeft hij een van de beste spelers van de Eredivisie in huis, maar hij kan het niet alleen. Dit is dan ook de achilleshiel van de Rotterdammers: ze komen soms moeilijk tot scoren.

Afwezigen

De selectie van Dinamo Zagreb is helemaal fit. De Kroaten hebben geen blessures en zullen dan ook met de sterkste opstelling de wedstrijd aanvangen.

Feyenoord kampt wel met meerdere blessures. Zo is Luis Sinisterra al maanden geblesseerd en centrale verdedigers Sven van beek en Eric Botteghin zijn er al een tijdje uit. Spits Robert Bozenik kwam hier afgelopen week ook nog bij. Het leek niet erger te kunnen voor Advocaat, maar Leroy Fer moest er tegen Sparta geblesseerd af en is waarschijnlijk ook niet inzetbaar tegen Dinamo Zagreb.

Dinamo Zagreb – Feyenoord tip

Beide ploegen zijn dit seizoen nog ongeslagen, al staat Dinamo Zagreb er beter voor op de ranglijst. Volgens de quoteringen van Toto zou Dinamo Zagreb favoriet zijn in deze wedstrijd. Thuis, in Kroatië, zullen ze hoogstwaarschijnlijk inderdaad de bovenliggende partij zijn. Maar Dick Advocaat heeft de achterhoede van Feyenoord zo ingericht dat deze moeilijk te doorbreken is. De tip voor Dinamo Zagreb – Feyenoord is daarom een gelijkspel. Deze voorspelling heeft een quote van 3.40 bij Toto.

Dinamo Zagreb – Feyenoord Europa League wedden

Quotes bij Toto
Winst Dinamo Zagreb: 2.23
Gelijkspel: 3.40
Winst Feyenoord: 2.95