18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Dinamo Minsk – Neman Grodno voorspelling – wedden, quotes en tip 16 april 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Dinamo Minsk – Neman Grodno, Wit-Rusland Premier League
Aanvang: Donderdag 16 april 2020, 18.30 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.30

De wedstrijden in de Wit-Russische Premier League gaan wederom door en Dinamo Minsk – Neman Grodno is er daar één van. De clubs willen allebei zo snel mogelijk omhoog, want er is nog veel winst te behalen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Niet de gewenste start

De Wit-Russische Premier League, oftewel Vysjejsjaja Liga, is vier wedstrijden oud en Dinamo Minsk is slecht begonnen aan dit seizoen. De club doet over het algemeen mee in de top van de competitie, maar nu staat het na vier gespeelde duels op de veertiende plaats met slechts drie punten. Er is dus werk aan de winkel om de aansluiting met de top te vinden. Het gat tot de bovenste vijf ploegen is vier punten, wat met een paar goede resultaten dus weggewerkt kan worden.

Om te klimmen moet Dinamo Minsk net als twee weken geleden spelen. De club rekende toen in eigen huis met de huidige koploper Torpedo-BelAZ Zhodino af. Door twee goals voor rust eindigde de wedstrijd in 2-0 voor de club uit Minsk.

Klimmen naar de subtop

Neman Grodno begon het seizoen in de Wit-Russische Premier League met een verliespartij tegen Isloch. De club revancheerde zich een week later door met 2-0 van Vitebsk te winnen en in de weken daarna bleef Grodno ongeslagen. Het speelde namelijk gelijk tegen Shakhtyor en Belshina Bobruisk, wat met de twaalfde en zestiende plaats niet bepaald hoogvliegers zijn.

De start van Neman Grodno is dus niet rampzalig, maar het kon zeker beter. De club moet nu genoegen nemen met een elfde plek door de vijf punten die het tot nu toe binnensleepte. Bij een overwinning op Dinamo Minsk klimt de club ongetwijfeld een paar plaatsen, maar bij een nederlaag zakt het wellicht tot de onderste plekken.

Onderlinge resultaten

Over het algemeen is Dinamo Minsk de sterkste van de twee, dit zien we dan ook terug in de laatste onderlinge duels. Van de laatste vijf ontmoetingen won Minsk er vier en verloor het slechts één keer. Deze nederlaag werd vorig seizoen in eigen huis geleden, want Neman Grodno was toen met 0-1 te sterk. Later dat jaar stelde Dinamo Minsk orde op zaken door in het uitduel met 0-1 te winnen. Mede door deze statistiek gaat de club uit Minsk als favoriet de wedstrijd in. Een zege van de thuisploeg heeft namelijk een quote van 1.58. Dit is een stuk lager dan bij een overwinning van Neman Grodno, 5.40.

Rode kaarten

De teams maakten het zichzelf al onnodig moeilijk in dit seizoen, want ze verloren allebei al eens, mede door een rode kaart. Dinamo Minsk kreeg in de tweede competitiewedstrijd net na rust rood, waardoor het terugkomen van een achterstand net te moeilijk werd. Vorige week moest de club uit Minsk in de tweede helft wederom verder met tien man. Dit keer liep Danilo Sousa Campos een rode kaart op en deze belangrijke middenvelder mist daarom het duel met Neman Grodno.

Bij Grodno ging het in de eerste competitiewedstrijd fout, want de club ging toen al met tien man rusten. Net voor rust moest Zoran Marušić er met rood af, waardoor de aanval incompleet was – hij speelt dit keer wel weer mee.

Dinamo Minsk – Neman Grodno tip

De teams zijn allebei niet lekker gestart en moeten tegen elkaar de draad proberen op te pakken. Dinamo Minsk doet normaal gesproken mee in de top, terwijl Neman Grodno in de middenmoot terug te vinden is. In de laatste jaren was Dinamo ook vaak te sterk voor Grodno, maar vorig seizoen was dit niet het geval. De tip voor deze editie is dat het duel eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling van Dinamo Minsk – Neman Grodno heeft een quote van 3.30.

Dinamo Minsk – Neman Grodno Wit-Rusland Premier League wedden

Quotes bij Toto
Winst Dinamo Minsk: 1.58
Gelijkspel: 3.30
Winst Neman Grodno: 5.40