Wedstrijd: Denemarken – Zwitserland, EK kwalificatie
Aanvang: zaterdag 12 oktober 2019, 18.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.97

De strijd om twee tickets voor het EK 2020 ligt helemaal open in poule C. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Denemarken – Zwitserland.

Gelijkspel

Denemarken heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot koning gelijkspel. In Divisie B van de Nations League won het tweemaal van Wales, maar tegen Ierland werd twee keer gelijkgespeeld (tweemaal 0-0). Daarna werd in een oefeninterland in maart met diezelfde score gelijkgespeeld tegen Kosovo. De EK-kwalificatie begon, niet verrassend, met twee gelijke spelen: 2-2 tegen Kosovo en 3-3 tegen Zwitserland. Na twee opeenvolgende overwinningen op Georgië (5-1) en Gibraltar (0-6) werd uit bij Georgië weer met 0-0 gelijkgespeeld.

Sterspeler van de Deense nationale ploeg is Christian Eriksen. Hij moet de kar trekken als aanvallende middenvelder en aanvallers als Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius en Kasper Dolberg in positie brengen. Daarnaast is hij samen met Christian Gytkjær ook Deens topscorer van deze kwalificatie, met drie goals. Tip: gezien de vele gelijke spelen lijkt dwedden op een gelijkspel een goed idee. Deze voorspelling heeft een quote van 3.15.

Doel

De Bosnische Zwitser Vladimir Petković werd na het WK van 2014 aangesteld als bondscoach van Zwitserland, waar hij Ottmar Hitzfeld op moest volgen. Achtereenvolgens haalde hij de achtste finales op het EK 2016 en WK 2018. Op dat eerste toernooi was Polen na strafschoppen te sterk en twee jaar later volgde een 1-0-nederlaag tegen Zweden. Het volgende doel is duidelijk voor de nummer elf van de FIFA-wereldranglijst: plaatsing voor het EK 2020.

In de Nations League eindigde Zwitserland verrassend boven België door in de laatste speelronde van dat land te winnen met 5-2. De EK-kwalificatie verliep wisselend. Een 2-0-winst op Georgië, 3-3 tegen Denemarken en 1-1 tegen Ierland, waarna wel weer gewonnen werd van Gibraltar: 4-0. Zouden we de stand sorteren op verliespunten, dan staat Zwitserland samen met Ierland bovenaan. Het kan een tip zijn te wedden op groepswinst van de Zwitsers. De quote voor deze voorspelling is 1.80.

Onderlinge resultaten

Deze Denemarken – Zwitserland markeert de twaalfde officiële ontmoeting tussen beide landen. Hiervan won Denemarken er drie en de Zwitsers twee. Het werd vooral vaak gelijk: zes keer. Afgelopen maart speelden de teams hun heenwedstrijd in Zwitserland. Na negentig minuten stond de stand van 3-3 op het bord.

Teamnieuws

Bij Denemarken vechten Christian Gytkjær, Kasper Dolberg en Andreas Cornelius om de positie in de spits. Robert Skov hoopt op een basisplaats op de rechterflank. Er zijn twee mogelijke debutanten: Joachim Andersen en Philip Billing.

De Zwitsers moeten het deze interlandperiode stellen zonder François Moubandje, Steven Zuber en Xherdan Shaqiri. De kans is groot dat bondscoach Vladimir Petković kiest voor een 3-4-3-opstelling, met Ricardo Rodríguez en Kevin Mbabu op de flanken.

Denemarken – Zwitserland tip

Beide landen hebben de drie punten hard nodig bij deze Denemarken – Zwitserland om grote kans te maken het EK 2020 te halen. De teams zullen redelijk gelijk op gaan in hun onderlinge duel. Tip: wedden op de voorspelling ‘beide teams scoren’ met een quote van 1.97 bij Toto.

Denemarken – Zwitserland EK kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Denemarken: 2.20
Gelijkspel: 3.15
Winst Zwitserland: 3.30