18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Denemarken – België voorspelling – wedden, quotes en tip 5 september 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Denemarken – België, Nations League
Aanvang: Zaterdag 5 september 2020, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst België & Over 1.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.01

De tweede editie van de Nations League gaat deze week van start. België is in groep twee van Divisie A ingedeeld en reist af naar Denemarken voor de eerste poulewedstrijd. Deze voorbeschouwing bevat voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op dit duel.

Gepromoveerd

De opzet van de Nations League was niet gelijk bij iedereen duidelijk, maar het is een toernooi waarbij landen kunnen degraderen en promoveren. Zo eindigde Denemarken vorig jaar als nummer één in een poule met Wales en Ierland. Door dit resultaat komt het land dit jaar uit in Divisie A in plaats van Divisie B. Alleen landen in Divisie A kunnen zich kwalificeren voor de eindronde en dus daadwerkelijk om de titel spelen. Denemarken kan dit keer dus ook een gooi naar de eindzege doen.

Het is lang geleden dat de nationale elftallen een officiële wedstrijd speelden. Dit kwam natuurlijk door het wegvallen van het EK dat dit jaar gepland stond. Denemarken speelde op 18 november voor het laatst een echte wedstrijd en deze eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen Ierland. De Denen bleven de Ieren hierdoor voor in de groep, waardoor ze zich plaatsten voor het toernooi.

Foutloos

België plaatste zich erg makkelijk voor het EK, want het won alle tien de wedstrijden en werd dus ongeslagen eerste in de groepsfase. De Belgen scoorden maar liefst 40 keer in de kwalificatie en incasseerden slechts drie tegendoelpunten. Het is dus wel te stellen dat zij klaar waren voor het EK, maar helaas voor de Belgen werd dit met een jaar uitgesteld.

De eerste Nations League verliep minder soepel voor België, want het wist zich niet te plaatsen voor de eindronde van het toernooi. In de groepsfase moesten de Belgen hun meerdere erkennen in het Zwitserse elftal. Beide landen eindigden de poule met negen punten, maar het doelsaldo van Zwitserland was beter in de onderlinge wedstrijden. België zal dus op revanche uit zijn om dit keer wel aanwezig te zijn bij de eindronde.

Gepuzzel bij België

België heeft te maken met veel afwezigen. Zo waren de blessures van Dedryck Boyata en Elias Cobbaut al langer bekend. Nacer Chadli en Divock Origi kwamen in de afgelopen wedstrijden ook niet in actie voor hun clubs Olympique Lyon en Liverpool. Thomas Vermaelen kan ook aan het rijtje afwezigen worden toegevoegd, aangezien de verdediger Japan niet mag verlaten.

Laatste confrontatie

De teams troffen elkaar voor het laatst in 2000 en toen ging het om een vriendschappelijke wedstrijd. Dat duel kende geen winnaar, want het eindigde in een 2-2 gelijkspel. Denemarken won de twee onderlinge wedstijden daarvoor, dus het is weer eens tijd voor een overwinning van de Belgen. De bookmakers schatten de kansen van België goed in, want een zege van dit land levert een quotering van 1.76 op. Een overwinning van Denemarken heeft een quote van 4.15.

Denemarken – België tip

De EK-kwalificatie van België spreek voor zich. De Belgen kwamen tien wedstrijden ongeslagen door en deden dit met een erg goed doelsaldo. Daarnaast hebben zij meer kwaliteit met spelers als Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Thibaut Courtois. De tip voor Denemarken – België is daarom: Winst België & Over 1.5 goals. Deze voorspelling heeft bij Toto een quote van 2.01.

Denemarken – België Nations League wedden

Quotes bij Toto

Winst Denemarken: 4.15
Gelijkspel: 3.55
Winst België: 1.76