Wedstrijd: De Graafschap – SC Cambuur, Eredivisie play-offs
Aanvang: woensdag 22 mei 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: winst De Graafschap
Bookmaker: Toto
Quote: 1.78

Het is erop of eronder in de return van de play-offs om promotie/degradatie. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel De Graafschap – SC Cambuur.

Wrang

Voor Henk de Jong en zijn assistent Sandor van der Heide zal de uitkomst van dit tweeluik hoe dan ook een wrange nasmaak hebben. Deze zomer vertrekt de oefenmeester met zijn assistent namelijk uit Doetinchem en ze staan volgend seizoen samen voor de groep bij SC Cambuur, uitgerekend de tegenstander in deze nacompetitie. Verliest De Graafschap, dan nemen De Jong en Van der Heide afscheid met een enorme domper. Mochten ze winnen, dan moeten ze volgend jaar in de Eerste divisie spelen.

Na de 1-1 in Leeuwarden is het de bedoeling dat De Graafschap het tweeluik in eigen huis kan beslissen. Dat is sowieso in het voordeel van de Doetinchemse club, die de laatste vier uitduels verloor en thuis meer punten weet te pakken. Opvallend is dat De Graafschap in de laatste vijf thuiswedstrijden telkens exact één doelpunt wist te maken. Dit leverde uiteindelijk een zege en twee gelijke spelen op. Tip: wedden op de voorspelling ‘De Graafschap maakt 1 doelpunt’ levert een quote van 3.00 op.

Beloning

Het lukt SC Cambuur maar niet uit te groeien tot stabiele Eredivisieclub. In 1992, 1998 en 2013 promoveerden de Friezen, maar het Eredivisieschap duurde vervolgens respectievelijk twee, twee en drie seizoenen voordat Cambuur weer af moest dalen naar de Eerste divisie. Na de laatste degradatie eindigden de Leeuwardenaren op plek drie en acht en dit seizoen eindigde coach René Hake met zijn team op de tiende plaats van de Eerste divisie, voornamelijk te danken aan een sterke eindsprint.

Van de laatste vijf duels werden er drie gewonnen, allemaal in eigen huis. De plaats in de play-offs is de beloning voor deze mooie reeks. Hake, die deze zomer de deur achter zich sluit in Leeuwarden, wil afscheid nemen met een promotie en moet daarvoor nog drie wedstrijden mooi afsluiten. In de eerste ronde werd Almere City al over twee duels verslagen met 4-3. Je kunt als tip voor je voorspelling gebruiken dat Cambuur de laatste twee uitduels gelijkspeelde, tegen FC Eindhoven en FC Twente (beide duels 2-2). Wedden op een gelijkspel heeft een quote van 4.05.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar de laatste vijf edities van De Graafschap – SC Cambuur, dan is de thuisploeg in het voordeel. De Graafschap won drie van deze wedstrijden. Daarnaast werd het eenmaal gelijk en wist Cambuur ook een duel te winnen.

Teamnieuws

Ted van de Pavert miste al een heel deel van dit seizoen en hem zien we voor de zomer niet meer terug. Ook Jurre Vreman, Liban Abdulahi en Erik Bakker zijn afwezig.

Bij SC Cambuur is het voornamelijk de vraag of Emmanuel Mbembe mee kan spelen na zijn rode kaart in de heenwedstrijd. De KNVB schorste hem voor drie duels (waarvan één voorwaardelijk) maar Cambuur ging in beroep.

De Graafschap – SC Cambuur tip

Bij deze De Graafschap – SC Cambuur is de thuisploeg sowieso favoriet om door te gaan naar de derde ronde, vooral omdat die club uit de Eredivisie komt. Hiervoor moet het eigenlijk wel winnen, wat gezien de kwaliteit van de ploeg een goed idee kan zijn voor je voorspelling. Tip: wedden op een overwinning van De Graafschap met een quote van 1.78.

De Graafschap – SC Cambuur Eredivisie play-offs wedden

Quotes bij Toto

Winst De Graafschap: 1.78
Gelijkspel: 4.05
Winst SC Cambuur: 4.15