18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De Graafschap – Almere City wedden, tips en quotes 20 mei 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: De Graafschap – Almere City, nacompetitie
Aanvang: zondag 20 mei 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: winst De Graafschap
Bookmaker: Toto
Quote: 1.55

Een van de twee mag promoveren: De Graafschap ontmoet Almere City in de finale van de nacompetitie.

Best of the rest

De titelstrijd was er uiteindelijk een die tussen Jong Ajax, Fortuna Sittard en NEC ging. De Amsterdamse beloften gingen er met de titel vandoor en Fortuna promoveerde direct naar de Eredivisie. De Graafschap kon zich hier in het einde van de competitie niet meer tussen mengen, maar het wist wel Jong PSV en Telstar achter zich te houden om zo de vierde plaats in handen te krijgen. Nu hoopt De Graafschap na twee jaar afwezigheid weer terug te keren in de Eredivisie.

In de nacompetitie schakelden de Superboeren Telstar uit. Na een 3-2 nederlaag op bezoek in Velsen werd in eigen huis met 4-2 gewonnen, wat genoeg was om door te bekeren. Op bezoek bij Almere werd het 1-1, nadat De Graafschap eerst op achterstand was gekomen. Nu is het zaak om het klusje in eigen huis af te maken. De hoop van de fans en van coach Henk de Jong zal grotendeels gericht zijn op aanvoerder Mark Diemers en aanvaller Tarik Tissoudali, die goed samenspel laten zien sinds de komst van die laatste in de winterstop.

Eredivisievoetbal in Flevoland?

Almere, de plaats waar het oude FC Omniworld voetbalde en nu Almere City, bestaat officieel pas sinds 1984. Destijds hadden Nederlandse clubs al vier Europacups binnengehaald en had Nederland al twee keer een WK-finale gehaald. De club Almere City zelf bestaat sinds 2001 en speelt sinds 2005 onafgebroken in de Eerste divisie. Pas drie seizoenen eindigde Almere in de toptien, de afgelopen drie jaar. Na twee achtste plaatsen volgde dit jaar een negende plaats.

Eerst werd in de nacompetitie afgerekend met MVV (1-3 en 3-2 zeges) en hierna was Roda JC aan de beurt. De Eredivisionist werd in eigen huis op 0-0 gehouden en op bezoek in Limburg won Almere verrassend met 1-2. Grote speler al dit hele seizoen is Silvester van der Water. De vleugelaanvaller heeft inmiddels al interesse opgewekt van diverse Eredivisieclubs, zoals Heracles Almelo. Na de 1-1 in eigen huis volstaat een zege bij De Graafschap om zich voor het eerst Eredivisieclub te kunnen noemen.

Onderlinge resultaten

De Graafschap heeft normaliter de overhand in de wedstrijden tegen Almere City. Van de laatste zes onderlinge duels wonnen de Superboeren er vier (2-1, 4-1, 1-2 en 4-2), Almere won slechts één keer: 2-1. De 1-1 van afgelopen donderdag vormt het enige gelijkspel in deze reeks.

Geblesseerd en geschorst

De Graafschap mist twee spelers. Jurre Vreman is er niet bij met een knieblessure. Myenty Abena is geschorst na zijn gele kaart in de heenwedstrijd.

Bij Almere City drie afwezigen: Joshua Smits (arm) en Dylan Nieuwenhuijs (meniscus) staan langs de kant. Ook Tom Overtoom mag niet meedoen na zijn rode kaart.

De Graafschap – Almere City tip

Beide clubs willen niets liever dan hun kunsten vertonen in de Eredivisie. Na de 1-1 in Almere ligt alles open voor de return. De Graafschap lijkt toch wat sterker, zeker op de eigen Vijverberg. Tip: een overwinning van De Graafschap met een quote van 1.55 bij Toto.

De Graafschap – Almere City nacompetitie wedden

Quotes bij Toto

Winst De Graafschap: 1.55
Gelijkspel: 4.30
Winst Almere City: 4.90