18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De Graafschap – Ajax voorspelling – wedden, quotes en tip 15 mei 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: De Graafschap – Ajax, Eredivisie
Aanvang: woensdag 15 mei 2019, 19.30 uur
Beste wedtip: Ajax wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 1.72

Na de zege op FC Utrecht (en het verlies van PSV tegen AZ) is Ajax zo goed als kampioen, maar er staat nog één wedstrijd op het programma. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel De Graafschap – Ajax.

Overleven

Het doel van De Graafschap blijft voor dit seizoen handhaving en het is inmiddels duidelijk waar de Doetinchemse club zich op moet voorbereiden. NAC Breda eindigt sowieso laatste en degradeert direct, waar Excelsior en De Graafschap allebei de nacompetitie ingaan. Hierin wordt het overleven om nog in de Eredivisie te blijven. Excelsior haalde afgelopen weekend De Graafschap in om op plek zestien uit te komen, maar het verschil is maar één punt dus met een gelijkspel of overwinning zou De Graafschap nog op plek zestien terecht kunnen komen.

Als nummer zestien komt De Graafschap te spelen tegen NEC of RKC Waalwijk en als nummer zeventien zijn SC Cambuur en Almere City de mogelijke tegenstanders. De laatste drie seizoenen waarin De Graafschap deel moest nemen aan de nacompetitie, ging het mis voor de Doetinchemmers. Achtereenvolgens waren RKC Waalwijk (2009), FC Den Bosch (2012) en Go Ahead Eagles (2016) te sterk in de play-offs. Telkens degradeerde De Graafschap als nummer zeventien, dus de Doetinchemmers zullen hopen op punten om zestiende te worden. Tip: je kunt wedden op de voorspelling ‘De Graafschap wint of speelt gelijk’ met een quote van 4.40.

Feest

Officieus is het codewoord in Amsterdam deze week. Na de 4-1-zege op FC Utrecht en de 1-0-nederlaag van PSV tegen AZ, staat Ajax nu drie punten voor. Daarmee is de titel nog niet definitief binnen met nog één speelronde te gaan. Het doelsaldo van Ajax is wel veertien doelpunten beter dan concurrent PSV. Gezien het grote verschil lijkt de kans klein dat de Eindhovenaren nog op gelijke hoogte kunnen komen en dus werd er zondag al feest gevierd om de behaalde titel. Coach Erik ten Hag houdt nog wel een slag om de arm, want in theorie kan het nog misgaan.

Na vier seizoenen zonder titel maar met tweede plekken, lijkt Ajax dan nu toch de titel te pakken. Dušan Tadić kwam afgelopen zomer over van Southampton en was dit seizoen belangrijk voor Ajax. In drieëndertig competitieduels wist hij al zesentwintig maal doel te treffen. Tadić  staat nog twee doelpunten achter op PSV’er Luuk de Jong. Hij zal gebaat zijn bij een doelpuntrijke wedstrijd om de topscorerstitel te pakken. Daardoor kan het een tip zijn te wedden op een ruime overwinning. De quote voor de voorspelling ‘Ajax scoort drie keer of vaker’ is 1.25.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge duels wist Ajax er vijf te winnen. Die ene andere De Graafschap – Ajax was wel een pijnlijke, want in 2016 verspeelde Ajax door de 1-1 in Doetinchem de titel. Eerder dit seizoen won Ajax in de eigen ArenA met 8-0 van De Graafschap.

Teamnieuws

Ted van de Pavert is door ziekte de rest van het seizoen uitgeschakeld, waar ook Jurre Vreman en Liban Abdulahi niet mee kunnen spelen bij De Graafschap.

Ajax moet nog steeds de geblesseerde Carel Eiting en Hassane Bandé missen. David Neres kon niet meespelen tegen FC Utrecht en is nu een vraagteken.

De Graafschap – Ajax tip

Gezien het klasseverschil is het te verwachten dat deze De Graafschap – Ajax gewonnen wordt door de bezoekers. Het verschil tussen de twee teams is zo groot dat je zelfs voor je voorspelling mag rekenen op een ruime zege. Tip: wedden op ‘Ajax wint met handicap -2’ met een quote van 1.72 bij Toto.

De Graafschap – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst De Graafschap: 18.25
Gelijkspel: 10.25
Winst Ajax: 1.11