Wedstrijd: Colombia – Chili, Copa América
Aanvang: zaterdag 29 juni 2019, 01.00 uur
Beste wedtip: winst Colombia
Bookmaker: Toto
Quote: 2.17

Colombia en Chili gaan in een rechtstreeks duel uitmaken wie er naar de halve finale van de Copa América gaat. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Colombia – Chili.

Groepsfase moeiteloos doorstaan

Colombia heeft de groepsfase van de Copa América zowat moeiteloos doorstaan. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen en daarin kreeg het ook nog eens geen enkel doelpunt tegen. Op de eerste speeldag versloeg het voetbalgrootmacht Argentinië met 0-2. Hierna volgde twee zakelijke overwinningen op Qatar (1-0) en Paraguay (1-0). Een tip voor een interessante weddenschap is het gegeven dat Colombia nog nul tegentreffers te verwerken heeft gekregen. Wedden op het feit dat ze tegen Chili ook de nul houden, heeft een quotering van 2.39.

In 2001 won Colombia de Copa América voor het laatst. Op de vorige editie, in 2016, eindigden de Colombianen op de derde plaats.

Net niet de groepswinnaar

Chili was ingedeeld in een groep met Uruguay, Japan en Ecuador. De Chilenen eindigden nét achter Uruguay. Het verschil bedroeg na drie wedstrijden slechts één puntje. Uruguay had er zeven en Chili zes.

Chili wist twee keer te winnen. Op de eerste speeldag liet het geen spaan heel van Japan (0-4) en op de tweede speeldag moest Ecuador eraan geloven (1-2). De enige verliespartij was tegen Uruguay (0-1).

Dat er een verschil in vorm zit tussen Colombia en Chili is duidelijk. De bookmakers zien Chili dus ook niet als favoriet voor de winst. Een Chileense overwinning staat op 3.50. Een Colombiaanse overwinning staat op 2.17 en een gelijkspel op 3.00.

Onderlinge resultaten

Colombia en Chili stonden 32 keer eerder tegenover elkaar in het verleden. De statistieken zijn in het voordeel van Chili met 12 overwinningen. 9 keer trok Colombia aan het langste eind en 11 keer moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.

Op 10 november 2016 stond Colombia – Chili voor het laatst op het programma. Het werd destijds 0-0.

In het kader van Copa América stonden beide ploegen tijdens de editie in 2016 nog tegenover elkaar. Er stond toen een plek in de finale op het spel. In de halve finale versloeg Chili Colombia. In de finale zegevierde Chili over Argentinië.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Colombia kan men geen beroep doen op Luis Muriel. De spits kampt met een zijdebandscheur in de knie.

Bij Chili kan men met een volledig fitte selectie toewerken naar het treffen met Colombia.

Colombia – Chili tip

Met Colombia en Chili heb je twee landen die behoorlijk goed kunnen voetballen. Chili is de huidige titelhouder van de Copa América. Colombia doet het deze editie echter een stukje beter dan de Chilenen. Het belooft een spannende wedstrijd te worden en Colombia heeft de grootste kans op de winst. De beste Colombia – Chili tip is dat Colombia wint met een quotering van 2.17 bij Toto.

Colombia – Chili Copa América wedden

Quotes bij Toto
Winst Colombia: 2.17
Gelijkspel: 3.00
Winst Chili: 3.50