Wedstrijd: Club Brugge – Antwerp, Croky Cup
Aanvang: zaterdag 1 augustus 2020, 20.30 uur
Beste wedtip: Club Brugge wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.51

Het Belgische voetbal was compleet stilgelegd maar gaat toch nog eenmalig door: de finale van de beker wordt afgewerkt. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Club Brugge – Antwerp.

Dubbel

Het definitieve einde van de competitie kwam Club Brugge helemaal niet ongelegen. De club stond bovenaan met een voorsprong van liefst vijftien punten op AA Gent en had deze in gehalveerde aantallen moeten verdedigen in de kampioenspoule die volgt op het reguliere voetbalseizoen. Nu de competitie stopte door de coronacrisis besloot de Belgische voetbalbond KBVB om Club Brugge uit te roepen tot kampioen. Hiermee pakte het na een jaar zonder kampioenschap weer de titel.

Dit seizoen kan nog de dubbel opleveren. Eerder rekenden de Bruggenaren in de beker al af met Francs Borains (0-3), Oostende (1-1, 2-4 na strafschoppen), Anderlecht (0-2) en Zulte Waregem (1-1 en 1-2). Tip: zou je naar de laatst gespeelde competitiewedstrijden kijken, dan kun je wedden op een ruime zege. Vier van de laatste vijf duels werden gewonnen zonder tegengoal. De voorspelling ‘Club Brugge wint en houdt de nul’ krijgt een quote van 2.38.

Wachten

De supporters van Antwerp zullen er nog meer dan die van de tegenstander op gebrand zijn om deze bekerfinale winnend af te sluiten. Ze hebben namelijk wel even moeten wachten op een stukje eremetaal. Rekenen we een landstitel op het tweede niveau niet mee, dan moeten we voor de laatste prijs namelijk terug naar 1992, toen Antwerp de beker won. En daarvoor was het 1957 dat de club voor het laatst het Belgische landskampioenschap wist te winnen.

De competitie werd afgesloten met een vierde plek, waarmee het mag deelnemen aan de derde kwalificatieronde van de Europa League. Bij bekerwinst mag Antwerp direct in de groepsfase beginnen. Na Lokeren (4-2), Racing Genk (3-3, 4-3 na strafschoppen), Standard Luik (1-3) en KV Kortrijk (1-1 en 0-1) moet Club Brugge nog wijken. Tip: denk jij dat Antwerp de beker gaat winnen, dan moet je hier ook op wedden. Voor de voorspelling ‘Antwerp wint de beker’ staat een quote van 3.85.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar het recente onderlinge verleden, dan heeft de thuisploeg een licht voordeel. Van de laatste zes wedstrijden tussenbeide won Club Brugge er drie en het werd ook nog twee keer gelijk. Het doelsaldo is met 11-6 dan ook in het voordeel van Club Brugge. De laatste Club Brugge – Antwerp was afgelopen februari en eindigde in 1-0.

Teamnieuws

Bij Club Brugge moet men het stellen zonder Ruud Vormer. De aanvoerder staat langs de kant met een gescheurde knieband. Daarnaast kunnen ook Matej Mitrovic (voet) en Emmanuel Dennis (enkel) door blessures niet meedoen aan deze finale.

Antwerp mist vier spelers voor dit duel. Verdedigers Matheus en Robbe Quirynen liggen er al sinds eind 2019 uit en zijn nog steeds niet hersteld. Ook Alexis De Sart en Sander Coopman kijken met blessures vanaf de zijkant toe.

Club Brugge – Antwerp tip

Club Brugge – Antwerp: deze finale gaat tussen de nummers een en vier van de reguliere competitie. Zodoende lijkt de thuisploeg toch een stuk sterker. Tip: wedden op de voorspelling ‘Club Brugge wint’ met een quote van 1.51 bij Toto.

Club Brugge – Antwerp Croky Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Club Brugge: 1.51
Gelijkspel: 4.00
Winst Antwerp: 5.95