18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Tottenham Hotspur voorspelling – wedden, quotes en tip 27 februari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Chelsea – Tottenham Hotspur, Premier League wedden
Aanvang: woensdag 27 februari 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.75

Chelsea heeft een tumultueuze week achter de rug en moet alle zeilen bijzetten om CL-voetbal te halen. Tottenham Hotspur is nog kansrijk voor het kampioenschap, al liepen de titelaspiraties vorige week een knauw op. Hieronder volgen de wedtips en quotes voor Chelsea – Tottenham Hotspur.

Keepersklucht

Het was een fraaie foto die op het internet circuleerde. Chelsea’s reservedoelman Willy Caballero zwaait wanhopig naar Kepa om aan te geven dat hij gewisseld moet worden. De eerste keeper van Chelsea kijkt echter stoïcijns voor zich uit en weigert gewisseld te worden.

De wissel vindt geen doorgang en daardoor gaat Chelsea niet met Willy, die een beter reddingspercentage dan Kepa heeft wat betreft het tegenhouden van penalty’s, maar met Kepa de strafschoppenserie van de League Cup-finale in. De Spaanse doelman houdt, net als tegen Tottenham in de halve finale, een penalty tegen, maar deze keer is dat niet genoeg voor de winst.

De League Cup-finale eindigde in 0-0. Chelsea kwam in 4 van zijn laatste 7 officiële duels niet tot scoren. Tottenham, dat dit seizoen nog niet gelijk speelde, won in 2018/19 elf van zijn 14 Premier League-uitwedstrijden. Voorspellen dat Tottenham Hotspur geen tegendoelpunt krijgt, is gequoteerd op 3.80.

Titelkansen Spurs hebben averij opgelopen

Chelsea is na een bliksemstart, waarin het ongeslagen bleef in zijn eerste 10 competitieduels, het noorden kwijt. De Blues zijn de huidige nummer 6, maar staan in verliespunten gelijk met nummer 4 Arsenal. Champions League-voetbal via winst van de Europa League is ook nog een mogelijkheid.

Tottenham Hotspur liep vorige week averij op in de titelstrijd. Goalgetter Harry Kane maakte in de uitwedstrijd tegen Burnley zijn rentree na een afwezigheid van anderhalve maand. De spits luisterde zijn terugkeer op met een goal, maar zag dat Burnley kort voor tijd de zege in de wacht sleepte.

De Spurs, nummer 3 op de ranglijst, hebben een achterstand van respectievelijk 6 en 5 punten op Liverpool en Manchester City. In competitieverband werden er zowel bij Chelsea als Tottenham in 4 van hun laatste 5 duels meer dan 2.5 goals gescoord. Wedden op meer dan 2.5 goals bij Chelsea – Tottenham Hotspur is gequoteerd op 1.75.

Chelsea is sterk in thuisduels tegen top 6-clubs

Het duel Chelsea – Tottenham Hotspur vindt plaats op woensdag 27 februari. Tottenham-middenvelder Christian Eriksen speelt graag op een woensdag. In 17 PL-duels gespeeld op een woensdag, scoorde hij 7 keer. Wedden op een goal van Eriksen tegen Chelsea is gequoteerd op 4.30.

Harry Kane, een meer waarschijnlijke wedoptie als doelpuntenmaker, heeft een opmerkelijk hoge quotering van 2.23 voor een doelpunt tegen Chelsea. De Blues speelden dit seizoen vier keer een thuiswedstrijd tegen een top 6-ploeg uit de PL en verloren daarin geen enkele maal. De Spurs daarentegen behaalden slechts 2 zeges in hun 6 wedstrijden tegen een top 6-ploeg uit de PL.

Tot aan dit seizoen won Tottenham slechts 2 officiële duels in dit decennium van Chelsea. Dit seizoen won Tottenham al 2x van Chelsea: 3-1 in de competitie en 1-0 in de heenwedstrijd van de League Cup-halve finale. Vorig seizoen zegevierde Tottenham met 1-3 op Stamford Bridge. Voorspellen dat Tottenham wint en beide teams scoren is gequoteerd op 5.45.

Chelsea – Tottenham Hotspur tip

Er zijn verschillende statistieken die pleiten voor een zege van Chelsea of winst voor Tottenham. Een winnaar is moeilijk te voorspellen, gezien de recente vorm van beide teams. Eén constante factor is dat in de meest recente onderlinge duels vrijwel altijd meer dan 2.5 goals worden gescoord. Eenzelfde beeld laten de meest recente wedstrijden van beide teams zien. Tip bij het wedden op Chelsea – Tottenham Hotspur: meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.75.

Chelsea – Tottenham Hotspur Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 2.30
Gelijkspel: 3.40
Winst Tottenham Hotspur: 3.10