18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Manchester United voorspelling – wedden, quotes en tip 18 februari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Chelsea – Manchester United, FA Cup
Aanvang: maandag 18 februari 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: winst Chelsea
Bookmaker: Toto
Quote: 2.02

In de achtste finale van de FA Cup staan in het duel Chelsea – Manchester United twee topclubs tegenover elkaar. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Titelverdediger

Vorig jaar stond het affiche Chelsea – Manchester United ook al op het programma in de FA Cup. Die wedstrijd werd destijds alleen wel drie rondes later gespeeld, in de finale. Door een benutte strafschop van Eden Hazard wist Chelsea het oudste bekertoernooi ter wereld op haar naam te schrijven. Dit seizoen werden Nottingham Forest (2-0) en Sheffield Wednesday (3-0) verslagen, waardoor het team van Maurizio Sarri de achtste finales heeft weten te bereiken.

De Italiaanse coach is pas sinds afgelopen zomer in dienst maar ligt nu al onder vuur. De pijnlijke oorwassing tegen Manchester City vorige week (6-0) hielp daar niet bepaald aan mee, nadat eerder ook al met 4-0 van Bournemouth verloren werd. In de Europa League werd nog met 1-2 gewonnen van Malmö FF, maar sprankelend was het niet. Tip: in de laatste vijf duels van Chelsea kwam het vier keer voor dat niet beide ploegen wisten te scoren. Je kunt nu ook wedden op die voorspelling, met een quote van 2.05.

Eerste nederlaag

Ole Gunnar Solskjær werd deze winter gehuurd van Molde FK om op interimbasis José Mourinho op te volgen als hoofdtrainer van Manchester United. De Noor was al een legende bij United, waar hij tussen 1996 en 2007 366 officiële wedstrijden speelde met daarin 167 doelpunten. Hij werd zes keer landskampioen met de club en maakte in 1999 de beslissende 2-1 in de 92e minuut tegen Bayern München, waardoor ook de Champions League werd binnengehaald.

Al om dat ene doelpunt werd Solskjær als held verwelkomd als trainer. Van zijn eerste elf wedstrijden als coach wist de Noor er tien te winnen. Alleen tegen Burnley werd gelijkgespeeld: 2-2. In de Champions League moest Manchester United voor het eerst sinds halverwege december het hoofd buigen voor een tegenstander. Paris Saint-Germain was met 0-2 te sterk. Het kan een tip zijn om te wedden op winst voor Manchester United, als je er vertrouwen in hebt dat Solskjær de vorm weer terugvindt. Voor die voorspelling krijg je een quote van 3.60.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden wist Chelsea er drie te winnen en Manchester United twee. Het overgebleven duel eindigde gelijk. Het thuisvoordeel van de Londenaren is wel groot: de laatste tien keer dat Chelsea – Manchester United op het programma stond, verloor de thuisploeg niet.

Teamnieuws

Voor Chelsea zijn er drie vraagtekens. Gary Cahill, Daniel Drinkwater en Ruben Loftus-Cheek zijn niet geheel fit. Callum Hudson-Odoi moet waarschijnlijk plaatsnemen op de bank, terwijl Ross Barkley zijn basisplaats wellicht behoudt.

De problemen bij Manchester United zijn wat groter. Jesse Lingard en Anthony Martial vielen tegen Paris Saint-Germain geblesseerd uit en ook Alexis Sánchez kwam niet okselfris uit het duel. Hierdoor zou Solskjær kunnen kiezen voor een tweespitsensysteem met Romelu Lukaku en Marcus Rashford. Ook Matteo Darmian, Antonio Valencia en Marcos Rojo zijn er niet bij.

Chelsea – Manchester United tip

Beide ploegen kregen recentelijk een knauw te verwerken en willen de rug rechten. Het thuisvoordeel bij deze Chelsea – Manchester United kan groot zijn gezien de goede vorm van Chelsea in eigen huis tegen United. Dit kun je dan ook voor je voorspelling gebruiken. Tip: wedden op winst van Chelsea met een quote van 2.02 bij Toto.

Chelsea – Manchester United FA Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 2.02
Gelijkspel: 3.60
Winst Manchester United: 3.60