Wedstrijd: Chelsea – Manchester United, Premier League
Aanvang: Maandag 17 februari 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.76

Chelsea en Manchester United zijn twee Engelse grootmachten, maar beide clubs zijn de laatste tijd niet in vorm en nu komen ze elkaar tegen in de Premier League. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Chelsea – Manchester United.

Binnen de Champions League plaatsen

Net als elk seizoen, wil Chelsea ook volgend jaar weer in de Champions League spelen. Momenteel staat het met 41 punten vierde in de Engelse competitie, wat aan het einde van het seizoen genoeg zou zijn voor deze doelstelling.

De Londense club moet wel uitkijken voor de concurrentie. Zo heeft de nummer vijf van de Premier League, Sheffield United, slechts twee punten minder. De teams daaronder zijn ook nog gevaarlijk, want het verschil in punten is erg klein in dit deel van de ranglijst.

Een paar weken geleden zag het er een stuk rooskleuriger uit voor Chelsea, maar de laatste weken worden er weinig punten binnengesleept. Dit komt mede door het moeilijke programma. The Blues wisten drie duels op rij niet te winnen in de Premier League. Eerst een nederlaag tegen Newcastle en daarna gelijke spelen tegen Arsenal en Leicester City.

Ver weggezakt op de ranglijst

De vorm van Manchester United is ook niet optimaal, want ook deze club won al drie Premier League-wedstrijden op rij niet. Nederlagen tegen Liverpool en Burnley, waarna er nog een gelijkspel tegen Wolverhampton volgde.

Door deze uitslagen is Manchester United nog verder weggezakt op de ranglijst. De club staat nu op de negende plek met 35 punten uit 25 wedstrijden. Dit is wel één wedstrijd minder dan veel van de concurrenten die net wat hoger staan, dus als United die inhaalwedstrijd wint, stijgt het mogelijk weer een paar plaatsen.

Wat de laatste weken ook opvalt aan de resultaten van Manchester United is het aantal gescoorde doelpunten. De nummer negen van Engeland scoorde geen enkele keer in de laatste drie competitiewedstrijden. Het moet dus echt beter als de club weer punten wil pakken.

Veel spelers op scherp

Chelsea heeft weinig last van blessures en er zijn ook geen spelers geschorst. Alleen Jorginho is bij een gele kaart geschorst voor de volgende wedstrijd.

Ook bij Manchester United zijn weinig blessures, maar wel één erg belangrijke. Marcus Rashford is namelijk geblesseerd en dit verklaart voor een belangrijk deel het gebrek aan gescoorde doelpunten. De aanvaller van Manchester United is nog altijd niet fit genoeg om te spelen en komt dus niet in actie tegen Chelsea.

United heeft wel veel spelers die moeten oppassen voor een schorsing. Zo zijn Luke Shaw, Victor Lindelöf, Fred, Aaron Wan-Bissaka en Brandon Williams allemaal geschorst bij een volgende gele kaart.

Derde ontmoeting van het seizoen

Deze twee Engelse grootmachten kwamen elkaar al twee keer eerder tegen dit seizoen. Eén keer in de Premier League en een keer in de League Cup. Twee keer was het resultaat hetzelfde, namelijk een overwinning voor Manchester United. In de competitie werd het 4-0 en in het bekertoernooi 1-2.

In beide duels was het krachtsverschil klein, maar was United dus effectiever. Een overwinning van de club uit Manchester heeft dit keer een quote van 4.20, terwijl een zege van Chelsea een quotering van 1.79 oplevert.

Chelsea – Manchester United tip

Chelsea staat een stuk hoger op de ranglijst, maar verloor al twee keer eerder dit seizoen van Manchester United. Voor beiden is het een belangrijk duel, omdat de concurrentie steeds dichterbij komt of juist uitloopt.

Manchester scoorde al een paar wedstrijden op rij niet, maar tegen Chelsea deed het dit veelvuldig eerder dit seizoen. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat beide teams scoren en deze voorspelling van Chelsea – Manchester United heeft een quote van 1.76.

Chelsea – Manchester United Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 1.79
Gelijkspel: 3.55
Winst Manchester United: 4.20