18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Manchester City voorspelling – wedden, quotes en tip 24 februari 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Chelsea – Manchester City, League Cup
Aanvang: zondag 24 februari 2019, 17.30 uur
Beste wedtip: winst Manchester City
Bookmaker: Toto
Quote: 2.40

De finale van de League Cup staat op het programma. Chelsea – Manchester City vechten dit bekertoernooi uit. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Weinig succes

Maurizio Sarri werd afgelopen zomer door Chelsea aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Bij Napoli had de Italiaan indruk gemaakt en dit kunstje mocht hij van de Russische Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj ook in Londen proberen te herhalen. Hij mocht ook Jorginho meenemen, een van zijn sleutelspelers in Napels. Tot nu toe blijkt de komst van Sarri en Jorginho nog niet de sleutel tot een succesvol seizoen. In de competitie staat Chelsea bijvoorbeeld op een teleurstellende zesde plaats.

Ook de FA Cup leverde weinig succes op voor de Londense club. Vorig jaar werd dit bekertoernooi nog gewonnen, maar nu was Manchester United met 0-2 te sterk in de zestiende finales. De League Cup en de Europa League zijn de enige mogelijkheden om nog een prijs te pakken dit seizoen. Tip: opvallend is dat vaak bij Chelsea niet beide teams tot scoren komen. In de laatste zeven wedstrijden gebeurde dit zes keer. Je kunt wedden dat nu niet beide teams scoren. Deze voorspelling heeft een quote van 2.00.

Opmaat

Voor Manchester City moet deze finale de opmaat worden voor een van de twee grote prijzen aan het einde van het seizoen. Met een wedstrijd meer gespeeld staan The Citizens op doelsaldo eerste in de Premier League, boven directe achtervolger Liverpool. Ook strijdt de regerend landskampioen nog flink mee in de Champions League, waar afgelopen week met 2-3 gewonnen werd op bezoek bij Schalke 04. Idealiter wil de ploeg van Josep Guardiola natuurlijk beide competities winnen.

De League Cup kan een mooie opmaat zijn voor deze competities. Dit toernooi won Manchester City vorig seizoen ook al. In de huidige editie werden Oxford United (0-3), Fulham (2-0), Leicester City (1-1, winst na strafschoppen) en Burton Albion (9-0 en 0-1) verslagen. Tip: Manchester City wist vier van de vijf wedstrijden te winnen zonder een tegendoelpunt te krijgen. Je kunt deze informatie als tip gebruiken voor je voorspelling en wedden dat dit Guardiola en zijn spelers opnieuw lukt, tegen een quote van 2.90.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden won Manchester City er vier en Chelsea twee. De laatste editie van Chelsea – Manchester City eindigde in 2-0, maar twee weken geleden won Manchester City in eigen huis met 6-0.

Teamnieuws

Kepa Arrizabalaga is voor Chelsea nog een vraagteken voor dit bekertreffen, waardoor wellicht Willy Caballero moet gaan keepen. Ook voor Davide Zappacosta en Pedro Rodríguez is het niet duidelijk of ze kunnen spelen. Emerson, Andreas Christensen en Callum Hudson-Odoi hopen in de Europa League hun coach Maurizio Sarri te hebben overtuigd om speeltijd te krijgen.

Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany keerde terug van een blessure en zal graag in actie komen tegen Chelsea. John Stones is nog onzeker voor het duel, terwijl Fernandinho ook een optie is gebleken centraal achterin. Claudio Brava, Eliaquim Mangala, Benjamin Mendy en Gabriel Jesus zijn er sowieso niet bij, waar Fabian Delph ook nog een onzekerheid is. Leroy Sané zal ook hopen op een basisplek.

Chelsea – Manchester City tip

De thuisploeg is absoluut niet in vorm, waar de bezoekers prima bezig zijn. Zo kun je deze Chelsea – Manchester City typeren. De thuisploeg lijkt daardoor favoriet voor winst. Je voorspelling kun je nog wat uitbreiden om een hogere quotering te krijgen. Tip: wedden op winst van Manchester City met handicap -1 met een quote van 2.40 bij Toto.

Chelsea – Manchester City League Cup wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 5.65
Gelijkspel: 4.30
Winst Manchester City: 1.56