18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Leicester City voorspelling – wedden, quotes en tip 18 augustus 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Chelsea – Leicester City, Premier League
Aanvang: zondag 18 augustus 2019, 17.30 uur
Beste wedtip: Chelsea wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.80

In Engeland gaan ze zich opmaken voor de tweede speelronde van de Premier League. Chelsea ontvangt in eigen huis Leicester City. De Londenaren kregen in de vorige wedstrijd een flink pak slaag van Manchester United én verloren de UEFA Supercup van Liverpool. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Chelsea – Leicester City.

Geen lekker begin

Chelsea had ongetwijfeld gehoopt op een beter begin van het seizoen. In de eerste wedstrijd ging het namelijk hard onderuit tegen Manchester United: 4-0. Op Old Trafford schoot Marcus Rashford de Mancunians in de 18e minuut vanaf de stip op voorsprong. Het bleef lang 1-0 en plots ging het heel hard. Anthony Martial verdubbelde de voorsprong in de 65e minuut en twee minuten later maakte Rashford zijn tweede doelpunt. Het slotakkoord was voor Daniel James. In de 81e minuut bepaalde hij de eindstand op 4-0.

Lang de tijd om te treuren hadden The Blues niet. Drie dagen later kon namelijk de eerste prijs van het seizoen gewonnen worden. Chelsea nam het namelijk voor de UEFA Supercup op tegen Liverpool. De UEFA Supercup is het duel tussen de winnaars van de Champions League en Europa League. Het werd een echte wedstrijd met veel spanning. Olivier Giroud zette Chelsea op 0-1 in de 36e minuut. Nog voor rust trok Liverpool de stand weer gelijk door een goal van Sadio Mané. Na de reguliere speeltijd stond het nog altijd 1-1 en dus moest er een verlenging aan te pas komen. Mané zette Liverpool in de 95e minuut op voorsprong. Zes minuten later was het alweer gelijk. Jorge Luiz Frello scoorde name Chelsea. Ook na 120 minuten spelen was er nog altijd geen winnaar. De strafschoppen die volgden, werden beter genomen door Liverpool: 5-4.

Geen wedstrijd verloren in oefencampagne

Leicester City is sinds het verrassende kampioenschap in het seizoen 2015-2016 wat weggezakt. In de laatste drie seizoenen was de negende plaats de hoogste eindklassering.

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen werkte Leicester een aantal oefenwedstrijden af. De tegenstanders in die oefencampagne waren bijna allemaal Engelse ploegen en er werd geen enkele keer verloren. De eerste tegenstander was Scunthorpe United. Leicester won met minimale cijfers: 0-1. Vier dagen later kruiste het de degens met Cheltenham. Ook daarvan werd gewonnen: 1-2. Winnen deed Leicester ook in de twee daaropvolgende wedstrijden. Cambridge United werd met 0-3 aan de kant gezet en Stoke City met 1-2. Rotherham bezorgde The Foxes uiteindelijk het eerste ‘puntverlies’. Het eindigde namelijk in 2-2. Met Atalanta trof Leicester de eerste niet-Engelse tegenstander. De Italianen werden met 2-1 aan de kant gezet.

De competitie begon voor Leicester met een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. In een matig duel werd er niet gescoord: 0-0. Leicester schoot slechts één keer tussen de palen, maar had met 70% wel het meeste balbezit. Tegen voetbalgrootmacht Chelsea zal het uit een ander vaatje moeten tappen. De bookmakers hebben bovendien niet veel vertrouwen in een overwinning van Leicester. Die weddenschap heeft namelijk een quotering van 4.85. De overige quoteringen voor de wedstrijd Chelsea – Leicester City zijn als volgt: 1.72 voor een overwinning van Chelsea en 3.75 bij een gelijkspel.

Onderlinge resultaten

Chelsea en Leicester City stonden 86 keer eerder tegenover elkaar. De statistieken zijn duidelijk in Londens voordeel met 42 overwinningen. Leicester won 19 keer en 25 keer moesten beide ploegen de punten delen.

De laatste editie van Chelsea – Leicester City werd gewonnen door Leicester. Op 22 december 2018 werd het 0-1 op Stamford Bridge.

Blessures

Bij Chelsea zijn een flink aantal spelers niet inzetbaar. Het gaat om de volgende spelers: Ethan Ampadu, Marco van Ginkel, Jamal Blackman, Andreas Christensen, Reece James, Kepa Arrizabalaga, Callum-Hudson-Odoi, Ngolo Kanté en Ruben Loftus-Creek.

Bij Leicester City zijn er geen blessures.

Chelsea – Leicester City tip

Chelsea zal de zure nasmaak van het verloren duel met Manchester United willen wegspoelen tegen Leicester. The Foxes konden op hun beurt niet erg overtuigen tegen Wolverhampton Wanderers. Daarnaast speelt het krachtsverschil ook mee en daarmee is Chelsea in het voordeel. Winst voor Chelsea is een realistische gedachte. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.72. Om het wat interessanter te maken, is het ook een optie om te wedden op het feit dat Chelsea wint met handicap -1. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.80 bij Toto en is ook meteen de beste tip.

Chelsea – Leicester City Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 1.72
Gelijkspel: 3.75
Winst Leicester City: 4.85