18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Chelsea – Arsenal voorspelling – wedden, quotes en tip 29 mei 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Chelsea – Arsenal, Europa League wedden
Aanvang: woensdag 29 mei 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker:Toto
Quote: 1.70

Wat de uitkomst ook wordt, in ieder geval krijgt de Europa League-finale een Engelse winnaar. Arsenal kan een dubbele beloning incasseren bij winst in de Londense derby. Dit zijn de wedtips en quotes bij Chelsea – Arsenal.

Drie keer moet scheepsrecht zijn

Chelsea krijgt in de finale van de Europa League een derde kans op een trofee in 2018/19. Eerder dit seizoen verloren de Blues het duel om het Charity Shield en de finale van de League Cup, beide keren tegen Manchester City.

Vooral aan het verlies in de League Cup-finale denkt Maurizio Sarri niet graag terug. Bij het scheiden van de markt wilde hij penaltyspecialist Willy Caballero inbrengen, maar dat ging niet omdat Kepa weigerde plaats te maken.

Sinds dat verlies na penalty’s eind februari verloren de BLues slechts 2 van hun laatste 19 duels. Chelsea heeft een quotering van 1.55 voor het winnen van de Europa League. Wedden op winst van Chelsea in de reguliere speeltijd is gequoteerd op 2.41

Specialist in Europa League-winst

Unai Emery hielp Sevilla tussen 2014 en 2016 aan een heuse hattrick aan Europa League-eindzeges. In zijn eerste seizoen bij Arsenal bleek maar weer eens hoe de Spanjaard zich in zijn element voelt in de EL.

Arsenal maakte op weg naar de EL-finale indruk met thuis- en uitzeges op zowel Napoli als Valencia. De laatste acht Europa League-goals van de Gunners kwamen voor rekening van Pierre-Emerick Aubameyang en Alexandre Lacazette, met elk 4 goals.

De Gabonees is in vorm getuige 9 goals in zijn laatste 10 duels. Voorspellen dat Aubameyang scoort tegen Chelsea heeft een quotering van 2.39. Aangezien in Arsenals laatste 4 duels beide teams scoorden en in 5 van Chelsea’s laatste 8 wedstrijden beide teams scoorden, is de quotering van 1.70 voor het wedden op beide teams scoren de moeite waard.

CL-bonus

Chelsea verloor geen van zijn 14 EL-duels dit seizoen. In 7 van Chelsea’s laatste 10 Europa League-wedstrijden werden er meer dan 2.5 goals gescoord. Vijf van Arsenals laatste zeven EL-duels zagen minimaal meer dan 2.5 goals.

Meer dan 2.5 goals past in een recente traditie van EL-finales: in 3 van de laatste 4 finales vielen er minimaal meer dan 2.5 goals. Wedden op meer dan 2.5 goals is gequoteerd op 1.85.

Winst van de Europa League levert Arsenal niet alleen een trofee op, maar ook deelname aan de Champions League. Via de competitie lukte dat niet. Chelsea is dankzij een 3e plaats al verzekerd van CL-voetbal. Wellicht dat de motivatie bij Arsenal daarom groter is. Wedden op ‘Arsenal wint de beker’ is gequoteerd op 2.20.

Teamnieuws

Bij Chelsea ontbreken Antonio Rüdiger (knie-operatie),  Callum Hudson-Odoi (gescheurde achillespees) en  Ruben Loftus-Cheek (achillespeesblessure). Het meespelen van sterkhouder N’Golo Kanté is twijfelachtig. De Fransman liep onlangs een knieblessure op.

Arsenal mist middenvelder Aaron Ramsey (hamstringblessure) en Henrikh Mkhitaryan (politieke redenen).

Chelsea – Arsenal tip

Beide Londense clubs maakten dit seizoen veel indruk in de Europa League. Chelsea is nog ongeslagen en Arsenal klopte Napoli en Valencia zowel uit als thuis. Doelpunten maken gaat de Blues en de Gunners goed af. Tip bij het wedden op Chelsea – Arsenal: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.70

Chelsea – Arsenal Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Chelsea: 2.41
Gelijkspel: 3.45
Winst Arsenal: 3.10