18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Celta de Vigo – Real Madrid wedden, tips en quotes 7 januari 2018

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: Celta de Vigo – Real Madrid, La Liga
Aanvang: zondag 7 januari 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.42

Kampioen Real Madrid gaat in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op bezoek bij Celta de Vigo.

Celta de Vigo wisselvallig

Celta de Vigo is bezig aan een wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer Juan Carlos Unzué staat op een stabiele elfde plek, maar had vooraf vermoedelijk gehoopt op meer, zeker nadat de Celtiñas vorig seizoen slechts als dertiende eindigden maar wel de halve finale van de Europa League bereikten. De eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen Real Madrid is dus wel direct een lastige, maar in het eigen Estadio Balaidos is Celta een prima ploeg. In acht competitiewedstrijden in het eigen stadion werd slechts twee keer verloren, van Atlético Madrid en Villarreal.

In uitwedstrijden gaat het een stuk moeizamer voor de ploeg uit Vigo. Dat gold echter niet voor de laatste competitiewedstrijd. Op bezoek bij Deportivo La Coruña werd met 1-3 gewonnen en wie anders dan aanvaller Iago Aspas was de grote man. De Spanjaard was vorig seizoen al de grote uitblinker met liefst negentien doelpunten en momenteel is hij na Lionel Messi (15) de topscorer van La Liga met elf doelpunten. Ook ploeggenoot Maximiliano Gomez is met zeven doelpunten en twee assists uitstekend op dreef dit seizoen. In totaal scoorde Celta al dertig keer, evenveel als Real Madrid. Alleen Real Sociedad, Valencia en Barcelona doen dat dit seizoen beter.

De laatste generale voor het treffen met Real Madrid was een pittige voor Celta. In het eigen stadion was FC Barcelona de tegenstander in de achtste finales van de Copa del Rey. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Pione Sisto was de doelpuntenmaker aan de kant van Celta, waardoor Celta een aardige uitgangspositie heeft voor de return van volgende week in Camp Nou.

Real Madrid lijkt kansloos voor titelprolongatie

Hoewel in december de Wereldbeker werd geprolongeerd door Real Madrid, lijkt het seizoen wat de competitie betreft mislukt voor De Koninklijke. Real staat slechts vierde in de competitie met 31 punten, waardoor het achter Valencia, Atlético Madrid en aartsrivaal Barcelona staat. Koploper Barça staat zelfs veertien punten voor, al hebben de Madrilenen wel één wedstrijd minder gespeeld dan de ploegen rondom hen.

Die grote achterstand heeft de Spaanse grootmacht voornamelijk aan zichzelf te wijten. In het begin van dit seizoen werd veel gelijkgespeeld tegen mindere teams en tot overmaat van ramp werd de laatste competitiewedstrijd, El Clásico, kansloos met 0-3 verloren van Barcelona in het eigen Estadio Santiago Bernabéu. Zodoende resten voor de regerend landskampioen alleen nog de Copa del Rey en Champions League als potentiële prijzen.

In diezelfde Copa del Rey is de ploeg van Zinédine Zidane hard op weg naar de kwartfinales. Op bezoek bij tweededivisionist Numancia werd met 0-3 gewonnen, waardoor de return in het eigen stadion slechts een formaliteit lijkt.

Head to head

Doorgaans zijn wedstrijden tussen Celta de Vigo en Real Madrid weinig succesvol voor de thuisploeg. Sinds de promotie in 2012 werden in eigen stadion vier van de zeven onderlinge ontmoetingen verloren. Twee keer werd gewonnen (waarvan één keer in de Copa del Rey) en eenmaal eindigde de confrontatie in een gelijkspel. Vorig seizoen won Real Madrid eenvoudig met 1-4. Feit is in ieder geval dat er onderling veel wordt gescoord door beide ploegen. In zes van de laatste zeven onderlinge duels in Estadio Balaidos kwamen beide ploegen op het scoreformulier.

Celta de Vigo – Real Madrid tip

Celta de Vigo en Real Madrid weten het net allebei aardig goed te vinden, maar beide clubs zijn achterin ook kwetsbaar. Onderlinge wedstrijden zijn vaak een garantie voor doelpunten en ook deze keer is de verwachting dat beide teams minimaal één keer tot scoren gaan komen. Toto biedt deze weddenschap aan voor een 1.42 quotering.

Celta de Vigo – Real Madrid wedden

Quotes bij Toto

Winst Celta de Vigo: 5.51
Gelijkspel: 4.58
Winst Real Madrid: 1.46