18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Burnley – Manchester United voorspelling – wedden, quotes en tip 28 december 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Burnley – Manchester United, Premier League
Aanvang: Zaterdag 28 december 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Manchester United en over 1.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.22
Burnley en Manchester United staan dichterbij elkaar op de ranglijst van de Premier League dan veel mensen op voorhand zouden denken. Het verschil tussen de teams is zelfs maar één punt, waardoor het aanstaande duel erg belangrijk is. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Burnley – Manchester United.

Twee keer winst met één goal

Burnley won de afgelopen twee weken door maar één keer te scoren. Eerst won het met 1-0 van Newcastle en een week later met 0-1 van Bournemouth. Als we dan nog een stukje verder terugkijken valt het op dat wanneer Burnley wint, dit vaak gebeurt zonder tegendoelpunten. Sterker nog, bij de laatste zeven overwinningen van de club was dit het geval. Het lijkt er dus op dat de ploeg de nul moet houden om te winnen.
Momenteel staat Burnley op de tiende plaats in de Premier League, maar de achterstand op de nummer vijf is helemaal niet groot. Het is namelijk Sheffield United dat op die plaats staat en die club heeft vooralsnog maar vier punten meer gepakt. In die plekken daartussen staan ook nog clubs als Tottenham en de tegenstander van zaterdag, Manchester United.

Een wisselvallig seizoen

De resultaten van Manchester United zijn de laatste weken erg wisselvallig. Zo verloor het de ene week in de Europa League van FC Astana en speelde het in de Premier League gelijk tegen Aston Villa, maar won het een week later wel weer van Tottenham en Manchester City. Daarna won de club in een week tijd van AZ en Colchester in toernooien en speelde het gelijk tegen Everton in een competitieduel. Een paar dagen later was Manchester United weer niet opgewassen tegen Watford, want het verloor mede door een blunder van David de Gea met 2-0.
Door deze afwisselende uitslagen staat Manchester United nu op de achtste plek en dit is natuurlijk veel te laag voor zo’n grote club. Het speelt op 26 december, Boxing Day, nog tegen Newcastle en de stand kan dus nog enigszins veranderen.

Blessures

Blessures zijn één van de redenen waarom het wat minder loopt bij Manchester United. De club kan al voor een lange tijd niet beschikken over spelers als Paul Pogba en Nemanja Matić, waardoor het middenveld minder sterk bezet is. Burnley heeft minder last van blessures, maar moet het al wel een tijdje zonder Jóhann Berg Gudmundsson doen.

Beslissing voor de rust

De laatste keer dat Manchester United uit tegen Burnley speelde in de Engelse competitie dateert alweer van 2 september 2018. Het was toen niet echt een spannende wedstrijd, want Romelu Lukaku scoorde in de eerste helft al twee keer, waardoor het 0-2 bij rust was. Manchester was ook een stuk beter en het was dan ook al snel duidelijk dat Burnley het niet meer om zou draaien. Dit lukte ze ook niet toen Marcus Rashford in de 71e minuut een rode kaart kreeg. Het bleef gewoon 0-2, dus een redelijk eenvoudige zege voor de club uit Manchester. Een overwinning van United heeft zaterdag een quotering van 1.90.

Burnley – Manchester United tip

De teams staan niet ver uit elkaar op de ranglijst van de Premier League, maar toch heeft Manchester United een stuk meer kwaliteit. Het speelt alleen wel erg wisselvallig, waardoor er toch veel punten gemorst worden. De club verloor pijnlijk van Watford en wil dat natuurlijk rechtzetten deze week. De tip bij deze wedstrijd is daarom: Manchester United wint en over 1.5 doelpunten. Deze voorspelling van Burnley – Manchester United heeft een quote van 2.22.

Burnley – Manchester United Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Burnley: 3.75
Gelijkspel: 3.45
Winst Manchester United: 1.90