Wedstrijd: Brighton & Hove Albion – Manchester City, Premier League
Aanvang: zondag 12 mei 2019, 16.00 uur
Beste wedtip: Manchester City wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 1.85

De quadruple mag dan uit zicht zijn, maar Manchester City maakt nog kans op een binnenlandse treble. De League Cup is al binnen, de landstitel kan dit weekend worden behaald en de FA Cup-finale volgt een week later. Dit zijn de tips bij Brighton & Hove Albion – Manchester City.

Er staat geen maat op Manchester City

De laatste keer dat Manchester City puntenverlies leed in de Premier League dateert van 29 januari 2019. Destijds was Newcastle United met 2-1 te sterk.

Sindsdien wonnen de Citizens al hun competitieduels, een reeks van 13 opeenvolgende zeges. City incasseerde in geen van zijn laatste 4 PL-wedstrijden een tegentreffer. De ploeg van Josep Guardiola hield in 10 van zijn laatste 13 PL-duels de nul.

Voorspellen dat Manchester City geen tegendoelpunt krijgt, is gequoteerd op 1.72. De weddenschap ‘Manchester City wint zonder tegendoelpunt’ heeft een iets hogere quotering, namelijk 1.85.

Zeges met minimale marges

Grote uitslagen als de 6-0 op Chelsea zijn er de laatste weken niet meer bij. Manchester City wint vaak met de kleinst mogelijke marge: 3 van de laatste 4 Premier League-duels eindigden in een 1-0 zege.

In 8 van de laatste 10 PL-wedstrijden van City vielen er minder dan 2.5 goals. Wedden op minder dan 2.5 goals is gequoteerd op 2.70. Voorspellen dat Manchester City wint en minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 3.55.

Sinds de terugkeer van Brighton op het hoogste niveau in 2018 speelden de Seagulls drie keer in competitieverband tegen Manchester City. De Blues wonnen telkens met een marge van 2 goals verschil. Handicapwedden is daarom een optie: Manchester City wint met handicap -1 is gequoteerd op 1.45.

Bijzondere weddenschappen

Met de laatste speeldag in het vooruitzicht heeft Toto nog een paar bijzondere weddenschappen in huis. Zo is er de mogelijkheid om te wedden op de landskampioen.

Uiteraard staat City op pole position, dat blijkt uit de quotering van 1.09. Wedden op Liverpool als kampioen heeft een quotering van 6.50. Daarnaast is er nog de strijd om de topscorerstitel. Salah is de nummer 1 met 22 goals. Agüero, Aubameyang en Mané zijn gedeeld nummer 2 met 20 doelpunten.

Brighton speelt nergens meer voor en Agüero maakte dit Premier League-seizoen reeds 3 hattricks. Wedden op Agüero als topscorer is gequoteerd op 5.00. Salah heeft een quotering van 1.30. Voorspellen dat Agüero 2 goals of meer scoort en de Premier League wint, is gequoteerd op 4.50. Tot slot is de weddenschap ‘Agüero scoort de 1e goal en wint’ gequoteerd op 4.20.

Brighton – Manchester City tip

Manchester City won zijn laatste 13 Premier League-wedstrijden. In 10 van die 13 duels hield het de nul. Brighton speelt nergens meer voor. Tip bij het wedden op Brighton & Hove Albion – Manchester City: Manchester City wint zonder tegengoal, bij Toto gequoteerd op 1.85.

Brighton – Manchester City Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Brighton & Hove Albion: 15.50
Gelijkspel: 7.95
Winst Manchester City: 1.16