18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Brighton & Hove Albion – Chelsea voorspelling – wedden, quotes en tip 1 januari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Brighton & Hove Albion – Chelsea, Premier League
Aanvang: woensdag 1 januari 2020, 13.30 uur
Beste wedtip: winst Chelsea
Bookmaker: Toto
Quote: 1.96

Op nieuwjaarsdag wordt er ‘gewoon’ gevoetbald in Engeland. Brighton & Hove Albion gaat het in eigen huis opnemen tegen Chelsea. Het verschil op de ranglijst bedraagt tien plaatsen. Brighton is de nummer veertien en Chelsea de nummer vier. Dit is onze voorbeschouwing voor de wedstrijd Brighton & Hove Albion – Chelsea.

Eerste goal van Alireza Jahanbakhsh is een belangrijke

Brighton is een middenmoter dit seizoen in de Premier League. Het staat op de 14e plaats met 23 punten uit 20 duels. Er werd 6 keer gewonnen, 5 keer gelijkgespeeld en 9 keer verloren. Perspectief is er zeker nog wel. De afstand tot nummer 8 Sheffield United bedraagt 6 punten.

Afgelopen wedstrijd speelde Brighton een thuiswedstrijd tegen Bournemouth. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de thuisploeg en er was een hoofdrol weggelegd voor Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër, oud-speler van AZ en NEC, schoot na drie minuten raak en dat was zijn eerste treffer voor Brighton. In de 79e minuut bepaalde Aaron Mooy de stand op 2-0.

Chelsea wint in derby van Arsenal

Chelsea heeft afgelopen wedstrijd met 1-2 gewonnen van stadgenoot Arsenal. Het was een zwaarbevochten zege, want The Blues stonden 82 minuten op een 1-0 achterstand. Pierre-Emerick Aubameyang was verantwoordelijk voor die treffer. Een waar slotoffensief leverde Chelsea uiteindelijk de zege op. In de 83e minuut scoorde Jorge Luiz Frello en in de 87e minuut Tammy Abraham. Door deze overwinning is de zure nasmaak van de verloren thuiswedstrijd tegen Southampton (0-2) enigszins weggespoeld.

Chelsea staat nu op de vierde plek in de competitie. Het haalde 35 punten uit 20 wedstrijden. De afstand tot nummer drie Manchester City bedraagt drie punten, maar City heeft één wedstrijd minder gespeeld.

Wat denken de bookmakers van Brighton & Hove Albion – Chelsea?

De bezoekers zijn de favoriet voor de zege volgens de bookmakers. Een overwinning van Chelsea staat gequoteerd op 1.96. Zowel een overwinning van Brighton als een gelijkspel heeft een quotering van 3.50.

Terug in de tijd: 2-0 zege voor Chelsea

Beide ploegen stonden dit seizoen al tegenover elkaar. In Londen won Chelsea met 2-0 van Brighton. De doelpuntenmakers waren Jorge Luiz Frello en Willian.

Teamnieuws: Abraham behoudt derde plek in topscoordersklassement

Abraham van Chelsea heeft de derde plaats in het topscoordersklassement behouden. Hij scoorde tegen Arsenal en maakte zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. De derde plek moet hij nu delen met een tweetal andere spelers. Danny Ings (Southampton) en Marcus Rashford (Manchester United) troffen beiden ook al twaalf keer doel.

Brighton & Hove Albion – Chelsea tip

Beide ploegen hebben vertrouwen gehaald uit de vorige wedstrijd. Echter is het verschil op de ranglijst groot. Chelsea is de betere ploeg en heeft de eerdere ontmoeting ook al gewonnen. Onze tip bij deze editie van Brighton & Hove Albion – Chelsea is dan ook dat de bezoekers de wedstrijd gaan winnen. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.96 bij Toto.

Brighton & Hove Albion – Chelsea Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Brighton & Hove Albion: 3.50
Gelijkspel: 3.50
Winst Chelsea: 1.96