Wedstrijd: Brazilië – Bolivia, Copa América
Aanvang: zaterdag 9 juni 2019, 02.30 uur
Beste wedtip: Brazilië wint beide helften
Bookmaker: Toto
Quote: 1.60

De Zuid-Amerikaanse landen gaan het tegen elkaar opnemen in de strijd om de Copa América. Het gastland mag de eerste wedstrijd aftrappen. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Brazilië – Bolivia.

Favorietenrol

Het afvallen van Neymar was een bittere pil voor de Brazilianen. De buitenspeler van Paris Saint-Germain liep in de voorbereiding op deze Copa América een blessure op aan zijn enkel en moet dit toernooi nu laten schieten. Andere spelers moeten nu opstaan om zijn rol in te vullen en de favorietenrol van Brazilië waar te maken. Een goede reden om veel vertrouwen te hebben in dit toernooi is het feit dat de Copa América ook in Brazilië gehouden wordt. De eerdere vier keer in Brazilië won het gastland het landentoernooi ook.

In 1997, 1999, 2004 en 2007 was Brazilië ook de winnaar van de Copa América maar de drie edities daarna ging het minder. In 2011 en 2015 was Paraguay in de kwartfinale te sterk na een penaltyserie. Vervolgens overleefde de Braziliaanse nationale ploeg de groepsfase niet eens op de speciale Copa América Centenario van 2016, omdat Ecuador en Peru boven het land eindigden. Brazilië is nu wel de favoriet om de poule te winnen, met een quote van 1.15. Gezien de lage quotering lijkt het geen goede tip op deze voorspelling te wedden.

Nadeel

Waar het voor Brazilië een groot voordeel is dat de Copa América in eigen land wordt afgewerkt, is het gastland voor Bolivia een nadeel. Het probleem van de Bolivianen is echter dat elk ander land dan hun eigen land een groot nadeel is. Tot nu toe heeft Bolivia tweemaal op een Copa América een medaille weten te behalen; in 1963 werd de finale gewonnen van Paraguay en in 1997 bleek Brazilië te sterk in de finalestrijd. De overeenkomst tussen deze toernooien: beiden waren in Bolivia.

Bolivia is namelijk een erg hooggelegen land, waardoor ook de lucht een stuk ijler is. Dit blijkt in het voordeel van de Bolivianen, die voornamelijk in eigen land punten pakken. Dat zie je ook terug in de resultaten van Bolivia. Tijdens de kwalificatie voor het WK 2018 werden alle uitwedstrijden verloren, terwijl thuis tegen Argentinië (2-0), Chili (1-0) en Brazilië (0-0) mooie resultaten behaald werden. Tip: Bolivia speelt niet in eigen land dus de kans op punten is klein. Dat verklaart ook de hoge quote van 55.00 als je wil wedden op de voorspelling dat Bolivia wint.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes edities van Brazilië – Bolivia eindigden er drie in een gelijkspel en Brazilië won er twee. Hier moet wel aan toegevoegd worden dat drie van de vier positieve resultaten voor Bolivia in hun eigen land behaald werden.

Teamnieuws

De Braziliaanse bondscoach Tite moet het dus doen zonder Neymar en zal kiezen tussen Philippe Coutinho of David Neres in de voorhoede. Coutinho kan ook als middenvelder spelen. Roberto Firmino of Gabriel Jesus is de spits en Alisson Becker en Filipe Luís mogen ook uitkijken naar een basisplaats.

Voor Bolivia is de kans groot dat Gilbert Alvarez en Marcelo Moreno in actie mogen komen. Verder mist het elftal geen spelers door blessures of schorsingen.

Brazilië – Bolivia tip

Het moge duidelijk zijn dat het gastland de huizenhoge favoriet is voor deze Brazilië – Bolivia. Gezien de lage quotering voor de voorspelling dat Brazilië wint, moet je op zoek naar iets meer aantrekkelijks om op te wedden. Tip: Brazilië wint beide helften met een quote van 1.60.

Brazilië – Bolivia Copa América wedden

Quotes bij Toto

Winst Brazilië: 1.04
Gelijkspel: 9.90
Winst Bolivia: 55.00