18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip zaterdag 7 maart 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 7 maart 2020, 18,30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.80

Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund gaan het tegen elkaar opnemen in de Bundesliga. Het verschil op de ranglijst: twee punten. Het belooft dus een spannende wedstrijd te gaan worden. Dit is onze voorbeschouwing voor Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund.

Eerste plaats lonkt nog altijd voor Gladbach

Voor Gladbach is de eerste plaats nog altijd in het vizier. Het haalde 46 punten uit 23 wedstrijden en staat op de vierde plaats. Het verschil met koploper Bayern München bedraagt zes punten, maar Gladbach heeft één wedstrijd minder gespeeld. Het gaat het nog opnemen tegen aartsrivaal 1. FC Köln. Tot nu toe won het veertien keer, speelde het vier keer gelijk en verloor het vijf keer. Dat het duel met Dortmund heel belangrijk is, blijkt het wel uit het geringe onderlinge verschil tussen beide ploegen. Het verschil tussen Gladbach en Dortmund bedraagt slechts twee puntjes.

In de laatste wedstrijd won Gladbach voor het eerst in de geschiedenis een uitwedstrijd bij FC Augsburg. Na 53 minuten stond het 0-2 door doelpunten van Rami Bensebaini en Lars Stindl. Augsburg kwam terug in de wedstrijd via Eduard Löwen. Vervolgens bracht Stindl de marge weer op twee en maakte Alfred Finnbogason (Ex-sc Heerenveen) het weer spannend. Het bleef uiteindelijk bij 2-3.

Ook Dortmund heeft titel nog volop in het zicht

Ook Dortmund behoort dit seizoen tot één van de kampioenskandidaten. Het staat op de derde plaats met 48 punten uit 24 wedstrijden. Het won veertien keer, speelde zes keer gelijk en verloor vier keer. Het moet eigenlijk van Gladbach winnen vanwege het geringe verschil op de ranglijst. Bij een nederlaag wordt het gepasseerd door Gladbach en kan die ploeg ook nog eens uitlopen als het de inhaalwedstrijd tegen Köln wint.

Dortmund heeft in de laatst gespeelde wedstrijd met 1-0 gewonnen van SC Freiburg. Het enige gescoorde doelpunt viel al in de vijftiende minuut. Jaydon Sancho wist het net na een kwartier spelen te vinden. Het was alweer de 66e treffer van Dortmund dit seizoen.

Wat denken de bookmakers van Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund?

De bookmakers zien Dortmund als de favoriet voor de overwinning. Een quotering van 2.17 is namelijk verbonden aan een overwinning van die ploeg. Een zege van de thuisploeg staat gequoteerd op 3.05 en een gelijkspel op 3.80.

Terug in de tijd: Dortmund versloeg Gladbach al twee keer dit seizoen

Dortmund wist al twee keer te winnen van Gladbach dit seizoen. Allebei de wedstrijden werden in het Signal Iduna Park van Dortmund gespeeld. Eerst was er de 1-0 overwinning in de competitie op 19 oktober 2019 en vervolgens was er de 2-1 overwinning in tweede ronde van de DFB-Pokal. In het bekertreffen werd Julian Brandt de grote man aan de kant van Dortmund. Hij scoorde, na een 0-1 achterstand, twee keer en leidde de overwinning in.

Teamnieuws: Dortmund scoort makkelijk dit seizoen

Bij Gladbach moet men oppassen voor het scorend vermogen van Dortmund. De Schwarzgelben troffen dit seizoen al 66 keer doel. Alleen koploper Bayern München scoorde vaker (71 doelpunten). Tegenstander Gladbach wist het net aanzienlijk minder te vinden. De ploeg van Marco Rose kon dit seizoen 46 keer een treffer vieren. Gladbach kreeg daarentegen slechts 27 tegentreffers te verwerken. Dat is slechts één goal meer dan Bayern en RB Leipzig (beide 26 tegentreffers).

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund tip

Het belooft een spannende wedstrijd te worden in Mönchengladbach. De belangen bij beide ploegen zijn groot. Dortmund won al twee keer dit seizoen van Gladbach, maar speelt wel een uitwedstrijd. Een winnaar aanwijzen in dit duel is lastig, omdat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Onze tip bij Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund is dan ook dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.80 bij Toto.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Mönchengladbach: 3.05
Gelijkspel: 3.80
Winst Borussia Dortmund: 2.17