18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Mönchengladbach – Bayern München voorspelling – wedden, quotes en tip 2 maart 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Borussia Mönchengladbach – Bayern München, Premier League
Aanvang: zaterdag 2 maart 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: winst Bayern München
Bookmaker: Toto
Quote: 1.60

De nummers drie en twee van de Bundesliga ontmoeten elkaar: Borussia Mönchengladbach – Bayern München. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Vormdip

Borussia Mönchengladbach werd in de jaren 70 liefst vijf keer kampioen van de Bundesliga en in dat decennium won de club zelfs twee keer de UEFA Cup. Hierna ging het wat minder, met sinds die jaren alleen nog één keer de DFB-Pokal als prijs in de prijzenkast. In 1999 en 2007 degradeerde Mönchengladbach naar de 2. Bundesliga, maar nu zijn Die Fohlen weer terug op niveau. De afgelopen zeven seizoenen eindigde de club achtereen in het linkerrijtje.

Dit seizoen staat de ploeg van coach Dieter Hecking na drieëntwintig speelronden op de derde plaats, maar de concurrentie is groot. RB Leipzig staat één punt achter Mönchengladbach. De laatste wedstrijden zit de club in een dip. Van Hertha BSC en VfL Wolfsburg werd thuis met 0-3 verloren en tegen Eintracht Frankfurt werd het 1-1. Denk je dat de thuisploeg tegen Bayern München minimaal een punt haalt? Dan kan het een tip zijn om te wedden op de voorspelling dat Mönchengladbach wint of gelijkspeelt. Dit geeft een quote van 2.07.

Aanhaken

In 2010, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 wist Bayern München Duits landskampioen te worden. Sowieso is de Beierse club van alle Duitse clubs het vaakst kampioen geworden, 28 keer. In het lijstje van jaartallen missen twee jaren, namelijk 2011 en 2012. In deze jaren wist het Borussia Dortmund van coach Jürgen Klopp de landstitel binnen te slepen. Diezelfde club, met nu Lucien Favre aan het roer, is nu de enige club die Bayern München achter zich weet te houden.

Met nog elf wedstrijden voor de boeg staat Bayern München drie punten achter op Borussia Dortmund, terwijl de ploeg van coach Niko Kovač ook nog meestrijdt in de Champions League en in de DFB-Pokal. In dat eerste toernooi werd met 0-0 gelijkgespeeld uit bij Liverpool in de heenwedstrijd van de achtste finales. In de beker staat Bayern in de kwartfinales tegenover 1. FC Heidenheim. Tip: je kunt wedden dat Bayern alsnog kampioen weet te worden. De quote van deze voorspelling is 1.60.

Onderlinge resultaten

Van de laatste zes onderlinge duels won Borussia Mönchengladbach er twee en Bayern München vier. De laatste Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund eindigde in 2-1, in november 2017.

Teamnieuws

Mamadou Doucouré, Michaël Cuisance, Ibrahima Traoré en Josip Drmić zijn geblesseerd bij de thuisploeg. Christoph Kramer en Tobias Strobl strijden om één plek op het middenveld, terwijl Jonas Hofmann terug is gekeerd van een blessure.

Bij Bayern München is Manuel Neuer waarschijnlijk tijdig hersteld van zijn ziekte. Niklas Süle, Jérôme Boateng en Mats Hummels vechten uit welke twee centraal mogen starten. Franck Ribéry is ziek, terwijl ook Corentin Tolisso en Arjen Robben er niet bij zijn. David Alaba en Leon Goretzka zijn er weer bij.

Borussia Mönchengladbach – Bayern München tip

De thuisploeg is uit vorm, terwijl de recordkampioen er alles aan gaat doen om weer kampioen te kunnen worden. Gezien de vorm van beide ploegen lijkt het voor een voorspelling slim om te wedden op de bezoekers. Tip: Bayern München wint met een quote van 1.60 bij Toto.

Borussia Mönchengladbach – Bayern München Premier League wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Mönchengladbach: 5.15
Gelijkspel: 4.35
Winst Bayern München: 1.60