18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg voorspelling – wedden, tips en quotes 30 maart 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 30 maart 2019, 15.30 uur
Beste wedtip: Borussia Dortmund wint en beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 2.70

Borussia Dortmund en Bayern München strijden dit seizoen om de landstitel. Dortmund ontvangt in speelronde 27 VfL Wolfsburg, de nummer 7 van de Bundesliga. Dit zijn de wedtips en quotes bij Borussia Dortmund – Bayern München.

Inzinking Dortmund heeft spanning teruggebracht

Bij het ingaan van de winterstop had Borussia Dortmund nog een voorsprong van 6 punten op Bayern München. Negen speelrondes later heeft Bayern die achterstand teruggebracht tot nul punten en is het Dortmund zelfs gepasseerd vanwege een beter doelsaldo.

Dortmund kende een mindere fase tussen begin februari en begin maart, maar kwam sterk terug in zijn laatste 2 duels. Op eigen terrein verloor de ploeg uit Nordrhein-Westfalen deze jaargang nog geen competitieduel. Op 1 thuiswedstrijd na, vielen er in al die thuisduels minimaal meer dan 2.5 goals.

Wedden op meer dan 2.5 goals is met een quotering van 1.50 aan de magere kant. Aangezien in de laatste twee duels van Wolfsburg telkens minimaal meer dan 3.5 goals werden gescoord, is het lucratiever om te wedden op meer dan 3.5 goals (quotering van 2.25) bij Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg.

Twee verschillende ‘Bombers’

Wout Weghorst baarde vorige week opzien door met een hattrick Wolfsburg naar een 5-2 zege op Fortuna Düsseldorf te leiden. De Nederlander kwam tot 7 goals in zijn laatste 7 Bundesliga-duels.

Er zijn verschillende ‘Player Specials’ van toepassing op Wout Weghorst. Eén heel aanlokkelijke is ‘Weghorst scoort en Dortmund wint’ (quotering 5.80). Gezien de uitreputatie van Wolfsburg, met een nederlaag van 2-1 tegen laagvlieger Schalke en een 6-0 verlies tegen Bayern, en het feit dat Dortmund in zijn laatste vier competitieduels 7 tegentreffers incasseerde, is het een te overwegen wedoptie.

Dortmund heeft, in de persoon van Paco Alcacer, ook zijn eigen ‘Bomber’. De Spanjaard was in zijn laatste 2 duels voor de Borussen trefzeker. Op Alcacer zijn eveneens divers ‘player specials’ van toepassing. Eén daarvan is ‘Alcacer scoort eerste goal en wint’, gequoteerd op 5.50. Een iets veiligere wedoptie is ‘Alcacer scoort’ (gequoteerd op 1.93). Wout Weghorst heeft een beduidend hogere quotering voor ‘wie scoort een doelpunt tijdens Dortmund – Wolfsburg’, namelijk 3.55.

Recente verleden is in het voordeel van Dortmund

Gelet op het feit dat Dortmund dit seizoen vrijwel al zijn thuisduels wint en er in die thuiswedstrijden meer dan 2.5 goals vallen, is een logische wedmogelijkheid: ‘Dortmund wint en meer dan 2.5 goals’, met een quotering van 1.91.

Verleden uit het resultaten bieden geen garantie voor de toekomst is een bekende zegswijze. Toch zal Dortmund zich gesterkt voelen door de recentste resultaten tegen Wolfsburg. Dortmund verloor geen van zijn laatste 7 onderlinge competitieduels met ‘die Wölfe’, won 6 van die 7 duels en zegevierde in 5 van die 7 wedstrijden in beide helften.

Voorspellen dat Dortmund zonder tegendoelpunt wint is gequoteerd op 2.90. Wedden op Borussia Dortmund scoort in beide helften heeft een quotering van 2.10. Nog hoger is de quotering van 3.60 voor Borussia Dortmund wint beide helften.

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg tip

Borussia Dortmund is dit Bundesliga-seizoen nog ongeslagen in thuisduels en won 11 van zijn 13 wedstrijden op eigen veld. Het houden van de nul vormt evenwel een probleem: dat lukte slechts één keer in de laatste 8 duels. Daarom luidt de tip bij Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg: Dortmund wint en beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 2.70.

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 1.68
Gelijkspel: 4.00
Winst VfL Wolfsburg: 4.25