18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain voorspelling – wedden, quotes en tip dinsdag 18 februari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain, Champions League
Aanvang: dinsdag 18 februari 2020, 21.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.75

De Champions League is weer terug, de achtste finales staan voor de deur. In één van die duels nemen Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain het tegen elkaar op. Dit is onze voorbeschouwing voor de wedstrijd Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain.

Nog volop aanwezig in de titelrace

Borussia Dortmund doet nog helemaal mee om de titel in de Duitse Bundesliga. Het staat momenteel op de derde plaats met 42 punten uit 22 wedstrijden. Dortmund won tot nu toe twaalf keer, speelde zes keer gelijk en verloor vier keer. De afstand met koploper RB Leipzig bedraagt nu drie punten. Directe concurrenten Borussia Mönchengladbach en Bayern München moeten nog een wedstrijd inhalen.

Afgelopen wedstrijd rekende Dortmund vrij eenvoudig af met Eintracht Frankfurt. De bezoekers speelden een zeer matige wedstrijd en schoten niet één keer een bal tussen de palen. Dortmund liep via doelpunten van Łukasz Piszczek, Jadon Sancho, Erling Braut Håland en Raphaël Guerreiro uit naar 4-0.

Borussia Dortmund kwam in een zware poule terecht met FC Barcelona, Internazionale en Slavia Praag. De Duitsers eindigden op de tweede plaats met tien punten uit zes wedstrijden. Ze wonnen drie keer, speelden één keer gelijk en verloren twee keer.

Spektakelstuk tegen Amiens SC

Paris Saint-Germain heeft in de laatste wedstrijd niet weten te winnen van Amiens SC. Het werd een waar spektakelstuk in Amiens, want er vielen in totaal acht doelpunten. De thuisploeg schoot uit de startblokken en stond na een halfuur spelen met 3-0 voor op de koploper van de Ligue 1. Ander Herrera deed op slag van rust iets terug namens PSG (3-1). Vervolgens trokken de bezoekers de wedstrijd volledig naar zich toe, want in de 74e minuut stond het 3-4 voor PSG. Hiermee was het nog niet gedaan in Amiens, in de negentigste minuut zorgde Guirassy nog voor de 4-4.

Het Champions League-avontuur begon voor Paris in groep A. Daarin waren Real Madrid, Club Brugge en Galatasaray de groepsgenoten. PSG ging eenvoudig door en eindigde met zestien punten op de eerste plaats. Het verloor geen enkele groepswedstrijd en speelde slechts één keer gelijk.

Wat denken de bookmakers van Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain?

De bookmakers zien Paris Saint-Germain als de favoriet in dit duel. Een Franse overwinning staat gequoteerd op 2.17, tegenover een quotering van 2.85 voor een overwinning van Borussia Dortmund. Een gelijkspel staat gequoteerd op 3.75.

Terug in de tijd: weinig onderlinge ontmoetingen

Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain stonden slechts twee keer eerder tegenover elkaar in het verleden, dat was in 2010. Op 21 oktober 2010 werd het 1-1 en op 4 november 2010 werd het 0-0.

Teamnieuws: Håland is op schot

Bij PSG zijn ze gewaarschuwd voor Dortmund-fenomeen Håland . De Noor was al acht keer trefzeker in deze editie van de Champions League. Die doelpunten maakte hij nog wel in het shirt van Red Bull Salzburg. Daarna verkaste hij dus naar Borussia Dortmund. Ook in de Bundesliga scoorde hij al acht keer. Hier had hij slechts vier wedstrijden voor nodig.

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain tip

Het is een mooi affiche tussen twee sterke ploegen. Dortmund speelt thuis en heeft met Håland een ware doelpuntenmachine in huis. PSG is de favoriet voor de winst, maar zal het zeker niet makkelijk gaan krijgen. Onze tip bij deze editie van Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain is dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Deze weddenschap heeft een quotering van 3.75 bij Toto.

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 2.85
Gelijkspel: 3.75
Winst Paris Saint-Germain: 2.17