18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – FC Bayern München voorspelling – wedden, quotes en tip 10 november 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Borussia Dortmund – FC Bayern München, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 10 november 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: winst Bayern München
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05

In de Bundesliga staat de topper Borussia Dortmund – FC Bayern München op het programma. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij voor het wedden op dit duel.

Koploper

In tegenstelling tot voorgaande jaren staat niet Bayern München maar Borussia Dortmund op de eerste plaats in de Bundesliga. De ploeg van Lucien Favre heeft een puntentotaal van 24. Het won tot dusver zeven wedstrijden en speelde er drie gelijk. Verliezen heeft de ploeg uit Dortmund nog niet gedaan dit seizoen.

In de vorige competitiewedstrijd speelde Dortmund een wedstrijd tegen VfL Wolfsburg. In een duel met weinig hoogtepunten wonnen de Borussen uiteindelijk met 0-1. Het verschil met Bayern München bedraagt vier punten. Bij een overwinning neemt Dortmund dus verder afstand van de Rekordmeister. De bookmakers wijzen toch Bayern aan als de favoriet in dit duel. Een Beierse overwinning heeft namelijk een quotering van 2.05. Een overwinning van Borussia staat op 3.15 en het gelijkspel op 3.65.

Ook in de Champions League is Dortmund goed bezig. Na vier duels is het, net als in de competitie, koploper in groep A. Afgelopen wedstrijd leed Borussia wel een nederlaag tegen Atlético Madrid. In de Spaanse hoofdstad waren de Madrilenen met 2-0 te sterk voor de Duitsers, terwijl Dortmund hieraan voorafgaand voor eigen publiek nog met 4-0 had gewonnen van Atlético.

Duur puntverlies

Bij Bayern München loopt het nog steeds niet op rolletjes. Het verloor de koppositie in de Bundesliga doordat het drie keer achter elkaar punten morste. Momenteel staat Bayern op de derde plaats in de competitie. Het heeft, net als de nummer twee Borussia Mönchengladbach, twintig punten.

De laatste wedstrijd die Bayern in competitieverband afwerkte was een thuiswedstrijd tegen SC Freiburg. De Rekordmeister kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de 80ste minuut zette Serge Gnabry de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Één minuut voor tijd zorgde Lucas Höler er echter voor dat Freiburg met één punt huiswaarts kon keren. Het gelijke spel tegen Freiburg was al de vierde wedstrijd waarin Bayern niet wist te winnen.

In de Champions League gaat het daarentegen prima. De ploeg van Niko Kovaç won in het laatste duel met 2-0 van AEK Athene en staat, mede door het gelijke spel van Ajax tegen Benfica, met tien punten op de eerste plaats in groep E.

Onderlinge resultaten

Borussia Dortmund en Bayern München stonden 98 keer eerder tegenover elkaar in de Bundesliga. Van die 98 keer wist Bayern 54 keer te winnen. Dortmund deed dat 29 keer en het eindigde 32 keer in een gelijkspel.

Van de laatste vijf ontmoetingen won Dortmund er slechts één. Bayern won er drie en één keer moesten beide ploegen de punten delen. De laatste ontmoeting vond plaats op 31 maart van dit jaar. In München walste Bayern met 6-0 over Dortmund heen.

Er werd in die laatste vijf ontmoetingen telkens meer dan drie keer gescoord. Een extra Borussia Dortmund – Bayern München tip is dat er meer dan 2.5 keer gescoord gaat worden. Deze weddenschap heeft een quotering van 1.60.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Borussia Dortmund staat Marcel Schmelzer met een blessure aan de kant,

Bij Bayern München zijn Corentin Tolisso, Kingsley Coman, Thiago en Arjen Robben afwezig door blessures.

Borussia Dortmund – FC Bayern München tip

Het is voor beide ploegen een belangrijk duel. Dortmund loopt bij een overwinning verder weg en Bayern loopt in geval van winst juist in op de koploper. De recente resultaten bieden Dortmund weinig hoop op een goed resultaat. De beste Borussia Dortmund – Bayern München tip is dat Bayern wint met een quotering van 2.05 bij Toto.

Borussia Dortmund – FC Bayern München Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 3.15
Gelijkspel: 3.65
Winst FC Bayern München: 2.05