18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Borussia Dortmund – Bayern München voorspelling – wedden, tips en quotes 3 augustus 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: Borussia Dortmund – Bayern München, Duitse Supercup
Aanvang: zaterdag 3 augustus 2019, 20.30 uur
Beste wedtip: Bayern München wint
Bookmaker: Toto
Quote: 2.12

Parallel aan de hegemonie in de Bundesliga loopt de alleenheerschappij van Bayern München in de Duitse Supercup. Borussia Dortmund kan in eigen huis een zevende opeenvolgende DFL Supercup-winst van Der Rekordmeister voorkomen.

De op één na grootste titelfavoriet

Vorig seizoen kon Borussia Dortmund tot diep in het seizoen gelijke tred houden met Bayern München. De formatie uit Beieren stelde de titel pas op de laatste speeldag veilig. Dortmund kwam uiteindelijk twee punten tekort.

De Borussen kochten deze zomer een speler van hun grootste concurrent terug. Mats Hummels keerde terug op het oude nest. Andere belangrijke aanwinsten zijn Thorgan Hazard en Julian Brandt.

Brandt mist het duel om de Duitse Supercup vanwege een blessure. Hazard hervatte onlangs de training, maar ontbreekt waarschijnlijk ook. Dortmund-doelman Roman Bürki moet het duel tegen Bayern eveneens aan zich voorbij laten gaan.

Borussia Dortmund geldt als de op één na grootste favoriet om de landstitel in 2020 te winnen. Voor de weddenschap ‘Bundesliga 2019/2020-kampioen zonder Bayern München’ heeft Dortmund een quotering van 1.60.

Versterking op verdedigend vlak

Bayern München zag behalve Hummels routiniers Franck Ribéry en Arjen Robben vertrekken. James Rodriguez keerde na zijn verhuurperiode in Beieren terug naar Real Madrid. Der Rekordmeister kocht vooral op verdedigend vlak in: Lucas Hernandez en Benjamin Pavard versterken de defensieve gelederen.

Sinds het seizoen 2012/13 is Bayern onafgebroken kampioen geworden. Ook dit seizoen is de ploeg van Niko Kovac de voornaamste titelkandidaat, gelet op de quotering van 1.25 voor een kampioenschap van Bayern.

Duels tussen Bayern en Borussia Dortmund zijn de meest recente jaren rijk aan goals. In zeven van de laatste acht onderlinge duels werden er minimaal meer dan 3.5 goals gescoord. De quotering van 2.42 voor meer dan 3.5 goals bij Borussia Dortmund – Bayern is er één om rekening mee te houden.

Poolse goalgetter is vaak op de afspraak

In vijf van die acht duels was Bayern de sterkste. Borussia Dortmund kwam in zes van de acht meest recente wedstrijden tegen Bayern München tot scoren.

Wedtips naar aanleiding van deze statistieken zijn: ‘Bayern wint de Supercup’ (quotering van 1.55) en ‘Bayern wint en beide teams scoren’, gequoteerd op 3.50. Bayern opende in vrijwel al zijn laatste acht duels tegen Dortmund de score, namelijk zes keer.

De weddenschap ‘Bayern scoort eerst en wint’, is gequoteerd op 2.35. Robert Lewandowski was vorig seizoen in de twee Bundesliga-duels tegen Dortmund in totaal vier maal trefzeker. Een jaargang eerder kwam hij ook tot dat aantal. Lewandowski heeft een quotering van 2.00 voor een goal tegen Dortmund.

Borussia Dortmund – Bayern München tip

Bayern München won de laatste zes duels om de Duitse Supercup. Ook in 2019 is de Rekordmeister de favoriet voor winst, zeker gezien het feit dat Dortmund doelman Roman Bürki mist en het zonder zijn aanwinsten Julian Brandt en Thorgan Hazard moet stellen. Tip bij het wedden op Borussia Dortmund – Bayern München: Bayern wint, bij Toto gequoteerd op 2.12.

Borussia Dortmund – Bayern München Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 3.05
Gelijkspel: 3.60
Winst Bayern München: 2.12