Wedstrijd: Borussia Dortmund – Barcelona, Champions League
Aanvang: Dinsdag 17 september 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.65

De Champions League begint deze week en in groep F staat er gelijk een kraker op het programma, namelijk Borussia Dortmund – Barcelona. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Goed begin van het seizoen

Dortmund is goed van start gegaan in de Bundesliga en hierdoor staat het momenteel tweede met negen punten uit vier wedstrijden. Alleen RB Leipzig behaalde tot nu toe meer punten – tien uit vier. Het valt op dat Dortmund dit seizoen veel scoort, want na vier wedstrijden heeft het al dertien doelpunten gemaakt. Paco Alcácer, Marco Reus en Jadon Sancho hebben het grootste aandeel in deze goals en zijn hiermee ook de belangrijkste spelers in de selectie van Dortmund.
De nummer twee van Duitsland wil dit jaar natuurlijk minimaal net zover komen als vorig jaar. Toen eindigde het toernooi voor die club in de achtste finale. Het kwam toen de uiteindelijke finalist, Tottenham Hotspur tegen. Over twee wedstrijden verloor Dortmund toen met 0-4 en hiermee sloot het de Champions League erg slecht af.

Nieuwe, jonge gezichten

Dit seizoen heeft Barcelona wat nieuwe jongens in de basis-elf verwelkomt, met natuurlijk Frenkie de Jong, maar ook de zestienjarige Ansu Fati die een erg goede indruk achterlaat. In de laatste competitiewedstrijd vielen ze weer op, want na zeven minuten hadden ze allebei al een goal en een assist, waardoor Barcelona met 2-0 op voorsprong kwam. Uiteindelijk werd dit duel dan ook met 5-2 gewonnen. Luis Suarez maakte ook zijn rentree in deze wedstrijd en dit deed hij met twee goals. De kampioen van Spanje heeft hiermee dus ook een belangrijke speler terug.
Toch is Barcelona niet heel sterk gestart aan de competitie, want het staat op de vijfde plek. Dit komt omdat de club al twee keer puntverlies opliep. Ondanks deze start is Barça gewoon de favoriet dinsdag, want een overwinning van het uitspelende team heeft een quote van 2.20 en een zege van Dortmund een quotering van 2.85.

Messi wel of niet?

De grote vraag bij dit duel is of Lionel Messi wel of niet zal meedoen. De Argentijn raakte in augustus geblesseerd en hij trainde zondagochtend weer voor het eerst met de groep mee. Het is nog altijd niet zeker of hij dinsdag wel of niet aan de aftrap verschijnt tegen Dortmund. Het is wel zeker dat zijn collega-aanvaller Ousmane Dembélé niet mee zal doen. Hij trainde ook weer voor het eerst, maar is sowieso nog niet fit genoeg. Dortmund kampt daarentegen met weinig belangrijke blessures en speelt daarom waarschijnlijk gewoon met de sterkste elf.

Borussia Dortmund – Barcelona tip

De clubs hebben beiden al laten zien dat het met de aanval wel goed zit dit seizoen. Toch liepen ze allebei ook al tegen nederlagen op in de competitie en kon de start dus wel beter. Dortmund spelend in eigen stadion is natuurlijk ook een verschil met wanneer het uitspeelt door de trouwe supporters. Het lijkt erop dat deze wedstrijd erg gelijk op zal gaan en de tip bij deze wedstrijd is dan ook dat het eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling van Borussia Dortmund – Barcelona heeft een quote van 3.65.

Borussia Dortmund – Barcelona Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Borussia Dortmund: 2.85
Gelijkspel: 3.65
Winst Barcelona: 2.20