Wedstrijd: Benfica – FC Porto, Taça de Portugal
Aanvang: zaterdag 1 augustus 2020, 21.45 uur
Beste wedtip: Benfica wint de beker
Bookmaker: Toto
Quote: 1.96

De twee grootste clubs van Portugal staan tegenover elkaar in de finale van het bekertoernooi. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Benfica – FC Porto.

Inhalen

Benfica heeft qua erelijst weinig te klagen. De Portugese topclub won in de geschiedenis al 83 officiële prijzen en is daarmee de meest succesvolle club van het land. Maar toch voelt elke gemiste prijs als een teleurstelling. Denk dan ook aan de landstitel van dit jaar. Met een verschil van vijf punten moest het FC Porto voor laten gaan. Als je titels won in 2014, 2015, 2016, 2017 en 2019, dan is een gemiste titel in 2020 natuurlijk een zuur.

Tijd dus om dit in te halen, om het seizoen alsnog goed te maken. De bekerfinale zou daar een uitstekende mogelijkheid voor zijn. Het zou vooral mooi zijn als de wedstrijd tegen kampioen Porto ook een beetje overtuigend gewonnen wordt. Tip: dit zou goed kunnen gezien de laatste wedstrijden van Benfica. In twee van de laatste drie competitieduels lukte het te winnen en de nul te houden. Wedden op de voorspelling dat dit opnieuw lukt levert je een quote op van 4.50.

Dubbel

Waar Benfica het seizoen nog wil redden met een prijs, heeft FC Porto deze dus al binnen. De kans is er nu nog om de dubbel te winnen. Hiervoor is namelijk nog maar een overwinning nodig. Maar toch is het vrij uniek voor FC Porto om het nationale bekertoernooi te winnen. Deze prestatie behaalde de club sinds de eeuwwisseling namelijk pas zes keer, waarvan de laatste in 2011. Sindsdien haalde het nog wel in 2016 en 2019 de finale, maar Braga en Sporting Lissabon waren te sterk.

Het seizoen werd afgesloten met een nederlaag tegen Braga (2-1), maar de zes duels daarvoor eindigden telkens in een overwinning. In vijf van deze wedstrijden lukte het zelfs om met minimaal twee doelpunten verschil te winnen. Dit kun je als tip voor je voorspelling gebruiken voor deze finale, als je genoeg vertrouwen hebt in Porto. Wedden op ‘FC Porto wint met handicap -1’ levert je namelijk een mooie quote van 4.85 op bij TOTO.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar het recente onderlinge verleden, dan heeft FC Porto een licht voordeel. Van de laatste zes wedstrijden tussenbeide won die club er vier en Benfica twee. Het doelsaldo is met 6-10 in het voordeel van de bezoekers. De laatste Benfica – FC Porto was in augustus vorig jaar en eindigde in 0-2.

Teamnieuws

Benfica moet het tijdens deze finale stellen zonder Alejandro Grimaldo. De linksback staat langs de kant met een knieblessure. Nuno Tavares en Adel Taarabt hebben lichte blessures maar kunnen mogelijk toch meespelen. Franco Cervi kan de voorkeur krijgen boven Rafa Silva voor de basis.

Ook bij FC Porto staat een verdediger sowieso langs de kant; Iván Marcano kan niet meespelen. Ook Mateus Uribe en Luis Díaz zijn nog vraagtekens en zullen voor de finale een laatste fitheidstest moeten doorstaan. Als de twee niet kunnen spelen, zullen Otávio en Mamadou Loum als vervangers gaan spelen.

Benfica – FC Porto tip

Benfica – FC Porto: de thuisploeg zal gebrand zijn op revanche na het mislopen van de landstitel. Wij zien ze dus de finale wel winnen. Tip: wedden op de voorspelling ‘Benfica wint de beker’ met een quote van 1.96 bij Toto.

Benfica – FC Porto Taça de Portugal wedden

Quotes bij Toto

Winst Benfica: 2.85
Gelijkspel: 3.10
Winst FC Porto: 2.40