Wedstrijd: België – Rusland, EK 2020-kwalificatie wedden
Aanvang: donderdag 21 maart 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: België wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 2.15

België kwalificeerde zich met speels gemak voor de laatste drie eindronden. Plaatsing voor het EK 2020 lijkt een formaliteit gezien de tegenstanders en de sterkte van de Rode Duivels.
België kampt in zijn eerste duel tegen Rusland echter met vele blessures.

Lange lijst aan geblesseerden

De huidige lichting van België staat te boek als de ‘Gouden Generatie’. Op de grote toernooien bleef de hoofdprijs vooralsnog uit voor de Rode Duivels. In 2018 behaalde België met WK-brons zijn beste prestatie ooit op een mondiale eindronde.

In 2014 sneuvelde België in de kwartfinale. Twee jaar later, tijdens het EK in Frankrijk, was de laatste acht opnieuw het eindstation. Het EK 2016 werd gezien als dé grote kans op de eerste eindzege van een groot toernooi voor België. Voor sommige internationals beginnen de jaren te tellen.

Zo nam Marouane Fellaini onlangs afscheid als international. Behalve Fellaini ontbreken vaste waarden Kevin de Bruyne, Axel Witsel, Vincent Kompany, Thomas Meunier en Mousa Dembélé. Het meespelen van Romelu Lukaku en Thomas Vermaelen is een vraagteken. Gezien deze waslijst aan geblesseerden is het een optie om te wedden op ‘gelijkspel of Rusland wint’, gequoteerd op 2.61.

Niet veel wedstrijdritme

De meeste spelers van Rusland, aangezien zij in de Russische Premier League actief zijn, hebben nauwelijks wedstrijdritme omdat de competitie in Rusland pas begin maart hervat is.

Rusland heeft met Artem Dzyuba, Fjodor Smolov en Denis Cheryshev spelers in huis die geregeld scoren. Doelpunten maken is geen sinecure voor het Oost-Europese land: Rusland kwam niet tot scoren in 3 van zijn laatste 4 wedstrijden.

België verloor slechts 2 van zijn laatste 32 duels. Het houden van de nul gaat de Rode Duivels goed af: in 10 van de laatste 18 duels bleven de Belgen verschoond van een tegengoal. ‘Belgie krijgt geen tegendoelpunt’ is gequoteerd op 1.95. Voorspellen dat België wint zonder tegendoelpunt, heeft een quotering van 2.15.

Verschillende potentiële doelpuntenmakers

Omdat Lukaku waarschijnlijk niet speelt tegen Rusland moeten andere spelers de honneurs waarnemen wat betreft het maken van goals. De vermoedelijke aanvalslinie bestaat uit Dries Mertens en de gebroeders Hazard.

Mertens heeft een quotering van 2.46 voor een doelpunt. Eden Hazard is gequoteerd op 2.10. Thorgan Hazard, die in België’s laatste interland 2x scoorde, heeft een quotering van 3.60 voor een doelpunt.

Gezien het feit dat België de laatste jaren vrijwel al zijn kwalificatieduels won en Rusland moeizaam scoort, is de wedmogelijkheid ‘België wint en beide teams scoren niet’, gequoteerd op 2.02, een interessante optie.

België – Rusland tip

België kampt weliswaar met een waslijst aan blessures, maar de selectie is breed genoeg om het gemis aan vaste waarden op te vangen. Rusland scoort moeizaam en de meeste spelers missen wedstrijdritme omdat de Russische competitie pas begin maart hervat is. Tip bij het wedden op België – Rusland: België wint zonder tegendoelpunt, bij Toto gequoteerd op 2.15.

België – Rusland EK 2020-kwalificatie wedden

Quotes bij Toto

Winst België: 1.33
Gelijkspel: 5.30
Winst Rusland: 9.05