18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayern München – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip 6 april 2019

Joris Gemen

Wedstrijd: Bayern München – Borussia Dortmund, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 5 april 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 4.40

Het is zover in de Bundesliga. Koploper Borussia Dortmund en naaste achtervolger Bayern München gaan het in een rechtstreeks duel tegen elkaar opnemen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts twee punten. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op de kampioenskraker Bayern München – Borussia Dortmund.

Door het oog van de naald

Bayern München werkte de laatst gespeelde wedstrijd af in het kader van de DFB-Pokal. In de kwartfinale van het bekertoernooi trof het FC Heidenheim. Die ploeg speelt haar wedstrijden momenteel op het tweede Duitse niveau, de 2.Bundesliga. Normaliter zou Bayern geen enkele moeite moeten hebben met een tegenstander als Heidenheim. Na 39 minuten stond het echter 1-2 voor Heidenheim. Bayern speelde toen al met tien man nadat Niklas Süle in de 13e minuut een rode kaart kreeg. Na de invalbeurt van Robert Lewandowski stond het plots weer 4-2 voor Bayern München. Heidenheim knokte zich na een hattrick van Robert Glatzel weer terug tot 4-4. Het slotakoord was uiteindelijk aan Lewandowski. Hij zorgde voor 5-4 vanaf de penaltystip en Bayern München plaatste zich met veel pijn en moeite voor de halve finale van het bekertoernooi.

Bayern München weet dat het alleen bij winst de koppositie overneemt van Dortmund. Bij een gelijkspel verandert er niks en bij een overwinning van Borussia loopt die ploeg verder weg van Bayern. Eerder dit seizoen verloor Bayern in extremis in Dortmund. Supersub Paco Alcacer bewees weer eens zijn waarde door in de laatste minuut de 3-2 binnen te schieten.

Bayern München is volgens de bookmakers de grootste kanshebber op de winst. Een lage quotering van 1.52 is verbonden aan een Beierse overwinning. De quotering voor een overwinning van Borussia Dortmund ligt met 5.15 een stuk hoger. Een gelijkspel staat daarnaast op 4.40.

Geprofiteerd van puntverlies

Borussia Dortmund heeft afgelopen wedstrijd geprofiteerd van het 1-1 gelijkspel van Bayern München uit bij SC Freiburg. Borussia Dortmund speelde in eigen huis tegen VFL Wolfsburg. Ook Dortmund had het niet bepaald makkelijk in dat duel en het duurde dan ook erg lang voor er doelpunten vielen. Paco Alcacer werd de grote man aan de kant van Dortmund. Hij maakte de 1-0 in de 90e minuut en was ook in de zesde minuut van de blessuretijd nog eens trefzeker. Dortmund won dus alsnog met 2-0 van Wolfsburg en verschafte zich daarmee een goede uitgangspositie voor het treffen met Bayern München.

In Dortmund wacht men al lang op een kampioenschap. De laatste keer dat het Die Borussen lukte was 7 jaar geleden. In 2012 mocht Dortmund zich de kampioen van Duitsland noemen.

Onderlinge resultaten

Bayern München en Borussia Dortmund staan in München voor de 100ste keer tegenover elkaar. Van de eerdere 99 ontmoetingen wist Bayern er 54 te winnen en Borussia Dortmund was 30 keer de winnaar. Het eindigde daarnaast 32 keer in een puntendeling.

De meest recente ontmoeting werd dus gewonnen door Borussia Dortmund met 3-2. Met die 3-2 overwinning was het alweer de zesde wedstrijd op rij dat er meer dan drie doelpunten vielen in een wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund. De weddenschap meer dan 2.5 doelpunten heeft een quotering van 1.40 bij Toto.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Bayern München zijn er een aantal spelers niet inzetbaar. Het gaat om de volgende spelers: Corentin Tolisso, Mats Hummels, Arjen Robben, Alphonso Davies, David Alaba, Manuel Neuer en James Rodriguez.

Bij Borussia Dortmund kan men geen beroep doen op Lukasz Piszcek, Maximilian Phillip, Julian Weigl, Christian Pulisic, Abdou Diallo en Achraf Hakimi.

Bayern München – Borussia Dortmund tip

Het is een titanenstrijd in München. De ploeg die wint doet hele goede zaken in de race om het kampioenschap. Borussia weet dat het met een gelijkspel of overwinning koploper blijft. Bayern zal dus moeten winnen om de koppositie over te kunnen nemen. Vooral Dortmund zal dus niet teveel risico willen nemen. De beste Bayern München – Borussia Dortmund tip is een gelijkspel, met een quotering van 4.40 bij Toto.

Bayern München – Borussia Dortmund Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayern München : 1.52
Gelijkspel: 4.40
Winst Borussia Dortmund: 5.15