18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayer Leverkusen – RP Leipzig voorspelling – wedden, quotes en tip 26 september 2020

Tim Giesbers

Wedstrijd: Bayer Leverkusen – RP Leipzig, Bundesliga
Aanvang: zaterdag 26 september 2020, 15.30 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.26

Twee van de meest spectaculaire Bundesliga-ploegen ontmoeten elkaar in de tweede speelronde. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Bayer Leverkusen – RP Leipzig.

Spektakel

Peter Bosz is een trainer die je graag aanneemt wanneer je je supporters wil vermaken en attractief voetbal wil spelen. Onder zijn leiding is het spel vaak een spektakel, net als de bijbehorende score. Maar tot nu toe knauwt er nog wel iets aan de carrière van de Nederlandse coach: hij won nog geen prijzen. Met zowel Maccabi Tel Aviv als Ajax als Bayer Leverkusen lukte het de oud-middenvelder niet om eremetaal te winnen. Wellicht wordt het dit jaar tijd.

Tot die tijd moet Bosz weer een sleutelspeler vervangen. Vorig jaar verloor hij al een belangrijke speler met Julian Brandt, deze zomer zag hij Kai Havertz de deur achter zich dichttrekken in Leverkusen en naar Chelsea verkassen. Leverkusen begon het seizoen met een 0-0 bij Wolfsburg. Tip: denk je dat opnieuw niet beide teams tot scoren gaan komen dit duel? Dan kun je wedden op de bijbehorende voorspelling. Hiervoor staat een quote van 2.51.

Unicum

Een landstitel die naar een club uit het voormalige Oost-Duitsland gaat, het is een nachtmerrie voor de meeste Duitse voetbalfans. Niet dat ze iets tegen het voormalige Oost-Duitsland hebben, maar ze weten dat maar één club uit dat gebied een serieuze kans maakt: RB Leipzig. Het zou een unicum zijn, maar vooral ongewenst door de Duitse fans. Zij zien liever een Traditionsverein dan Leipzig er met de titel vandoor gaan.

In het eerste jaar in de Bundesliga werd de club tweede en de afgelopen twee seizoenen derde, maar eerste lukte nog niet. Leipzig, dat uit heinde en verre toptalenten naar de club haalt, staat bekend om de aanvallende kracht. Maar ook verdedigend staat het prima. Daarmee zou het een goede tip kunnen zijn om te wedden dat het doelman Péter Gulácsi gaat lukken om de nul te houden. Voor deze voorspelling heeft TOTO een quote van 3.70.

Onderlinge resultaten

Gezien het recente onderlinge verleden van de wedstrijd Bayer Leverkusen – RB Leipzig hebben de bezoekers een voordeel. Van de laatste zes officiële ontmoetingen eindigden er twee in een Leipzig-zege en drie in een gelijkspel. Slechts eenmaal won Leverkusen. Het doelsaldo over deze duels is met 10-12 nipt in het voordeel van Leipzig. Vorig seizoen eindigde beide Bundesliga-wedstrijden tussenbeiden in 1-1.

Teamnieuws

Kai Havertz lijkt vervangen te zijn door Patrick Schick, de nieuwe spits die overkwam van AS Roma. Achter hem zouden normaliter Paulinho en Leon Bailey kunnen spelen, maar die zijn er niet bij vanwege respectievelijk een hamstringblessure en een herstel na een quarantaine. Hierdoor gaan Kerem Demirbay en Moussa Diaby spelen.

Bij RB Leipzig is men al gewend aan een leven zonder Timo Werner. Yussuf Poulsen is sinds diens vertrek de vaste man in de punt. Ibrahima Konaté en Konrad Laimer zijn op de weg terug van een blessure maar kunnen nog niet spelen, terwijl Marcel Sabitzer wel weer beschikbaar is.

Bayer Leverkusen – RP Leipzig tip

Bayer Leverkusen – RP Leipzig: beide teams zouden er zomaar met de overwinning vandoor kunnen gaan. Maar hoe dan ook is het duidelijk dat dit geen ploegen zijn die graag vol op de verdediging spelen. Tip: wedden op de voorspelling ‘meer dan 3,5 goals’ met een quote van 2.26 bij Toto.

Bayer Leverkusen – RP Leipzig Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayer Leverkusen: 2.90
Gelijkspel: 3.50
Winst RP Leipzig: 2.21