Wedstrijd: Bayer Leverkusen – Rangers, Europa League
Aanvang: donderdag 6 augustus 2020, 18.55 uur
Beste wedtip: Bayer Leverkusen wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.65

Voor deze clubs staat de return gepland in de achtste finales van de Europa League. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op het duel Bayer Leverkusen – Rangers.

Strohalm

Het doel was voor Bayer Leverkusen duidelijk na de herstart van de Bundesliga. Zorgen dat een plekje in de topvier van de competitie werd behaald, zodat de club zou terugkeren in de Champions League van volgend seizoen. Uiteindelijk is dat net niet gelukt. Met de vijfde plek en twee punten achterstand op Borussia Mönchengladbach is Leverkusen met recht the best of the rest maar feit is dat het ze niet gelukt is om zich te kwalificeren voor de Champions League.

Alhoewel, er is nog een laatste strohalm voor Peter Bosz en zijn spelers. Mocht Leverkusen de Europa League winnen, dan mag het deelnemen aan de Champions League van komend seizoen. Alle drie de wedstrijden die Leverkusen dit jaar in de Europa League speelde gingen voorspoedig. Telkens stond de club al voor bij rust en won het ook. Je kunt deze prestaties gebruiken als tip voor je voorspelling. Wedden op ‘Bayer Leverkusen staat voor bij rust en wint’ geeft je een quote van 2.34.

Start

Waar landen als Duitsland, Engeland, Spanje en Italië na een korte stop weer zijn doorgegaan met hun competitie, ligt het voetbal in Schotland al geruime tijd stil. Net als bijvoorbeeld Nederland werd besloten helemaal te stoppen en te wachten op het nieuwe seizoen. Die is inmiddels begonnen en de Schotse teams hebben vorig weekend hun eerste speelronde van het seizoen 2020/21 achter de rug. Hierin won Rangers met 0-1 op bezoek bij Aberdeen.

Sinds halverwege vorige maand heeft men bij Rangers wel een reeks oefenwedstrijden afgewerkt, die allemaal werden gewonnen. Er werd gespeeld tegen Olympique Lyon (0-2), OGC Nice (0-2), Motherwell (4-0) en Coventry City (2-0). Het lukte de formatie van coach Steven Gerrard dus ook om in totaal vijf maal op rij om de nul te houden. Tip: je kunt wedden dat deze prestatie herhaald wordt op bezoek bij Leverkusen. De voorspelling ‘Rangers krijgt geen tegendoelpunt’ levert je een quote op van 5.70.

Onderlinge resultaten

De wedstrijd Bayer Leverkusen – Rangers werd in het seizoen 1998/99 in de tweede ronde van de UEFA Cup afgewerkt. Destijds werd het 1-1 in Schotland en won Rangers in Duitsland met 2-3. De heenwedstrijd van dit huidige duel werd in maart 2020 met 1-3 gewonnen door Leverkusen.

Teamnieuws

Het is maar de vraag hoe lang men bij Bayer Leverkusen nog kan genieten van Kai Havertz, maar duidelijk is dat hij hier zal starten. Op het middenveld moet Peter Bosz het stellen zonder de geschorste Kerem Demirbay en de geblesseerde Paulinho. Jonathan Tah en Karim Bellarabi zijn wel tijdig fit voor dit treffen.

Rangers moet het sowieso stellen zonder Nikola Katic, maar ook Jermain Defoe moet wellicht verstek laten gaan met een blessure. Ook Leon Balogun mag niet in actie komen, omdat hij een aanwinst voor het nieuwe seizoen is. George Edmundson vervangt hem waarschijnlijk centraal achterin.

Bayer Leverkusen – Rangers tip

Bayer Leverkusen – Rangers: de heenwedstrijd in Schotland werd al gewonnen door Leverkusen en Rangers heeft de laatste maanden maar één officiële wedstrijd gespeeld. Tip: wedden op de voorspelling ‘Bayer Leverkusen wint’ met een quote van 1.65 bij Toto.

Bayer Leverkusen – Rangers Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayer Leverkusen: 1.65
Gelijkspel: 4.15
Winst Rangers: 4.90