18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund voorspelling – wedden, quotes en tip 29 september 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund, Bundesliga
Aanvang: zondag 29 september 2018, 18.30 uur
Beste wedtip: winst Borussia Dortmund
Bookmaker: Toto
Quote: 2.42

De nummers elf en twee van de Bundesliga tegenover elkaar: Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Valse start

Heiko Herrlich had een uitstekend eerste seizoen als coach van Bayer Leverkusen. Uiteindelijk wist hij met zijn team vijfde te worden in de Bundesliga, netjes in de subtop van de competitie. Daarnaast bereikte zijn team ook de halve finales van de Duitse beker. Deze zomer vertrokken doelman Bernd Leno, verdediger Benjamin Henrichs en aanvaller Stefan Kießling bij de club, maar daarvoor in de plaats kwamen doelman Lukáš Hrádecký, verdediger Mitchell Weiser en aanvallers Paulinho en Isaac Kiese Thelin. Herrlich leek genoeg vertrouwen te kunnen hebben in zijn team voor dit seizoen.

Ondanks het vertrouwen in het team beleefde Leverkusen een slechte start van het seizoen. Na drie speelrondes stond het puntloos onderaan in de stand van de Bundesliga, met nederlagen tegen Borussia Mönchengladbach (2-0), VfL Wolfsburg (1-3) en Bayern München (3-1). Hierna rechtte de ploeg de rug en achtereenvolgens versloeg het Ludogorets Razgrad (2-3), Mainz 05 (1-0) en Fortuna Düsseldorf (1-2). Tip: het valt op dat Leverkusen zelden de nul houdt. In zes officiële wedstrijden wist het alleen tegen Mainz het doel schoon te houden. Je kunt wedden dat de ploeg nu wel de nul houdt. De quote voor deze voorspelling is 4.10.

Eindelijk Favre

Na het vertrek van Thomas Tuchel ging het gerucht al lang dat Borussia Dortmund niets liever wilde dan Lucien Favre aanstellen. De Zwitser was echter niet beschikbaar en achtereenvolgens zaten Peter Bosz en Peter Stöger vorig seizoen als trainer op de bank. Tezamen zorgden zij voor een vierde plaats in de Bundesliga. Dit seizoen moest het beter. Met eindelijk Favre alsnog aan het roer en met nieuwe spelers als Marwin Hitz, Abdou Diallo, Achraf Hakimi, Axel Witsel, Thomas Delaney, Marius Wolf en Paco Alcácer in plaats van Roman Weidenfeller, Erik Durm, Sokratis Papastathopoulos, Gonzalo Castro, Nuri Sahin, André Schürrle en Andriy Yarmolenko moet dit weer een goed seizoen worden.

De start was veelbelovend voor Dortmund. Na vijf competitieduels en eentje in de Champions League is er nog niet verloren. RB Leipzig (4-1), Hannover 96 (0-0), Eintracht Frankfurt (3-1), Club Brugge (0-1) en 1899 Hoffenheim (1-1) konden geen drie punten pakken en afgelopen week was 1. FC Nürnberg met liefst 7-0 het slachtoffer. Opvallend is dat Borussia Dortmund in alle wedstrijden met de tweede helft wist te winnen. Het kan een goede tip zijn hier op te wedden, ook gezien de quote van 2.51 op deze voorspelling.

Onderlinge resultaten

Qua onderlinge wedstrijden lijkt Borussia Dortmund in het voordeel te zijn. Vier van de laatste zes duels onderling eindigde in een Dortmund-winst. Bayer Leverkusen won eenmaal en de andere keer werd het gelijk. Dat was tijdens de laatste Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund. Het werd destijds 1-1.

Teamnieuws

Bayer Leverkusen-coach Heiko Herrlich kan niet beschikken over de geblesseerden Panagiotis Retsos, Julian Baumgartlinger, Charles Aránguiz, Karim Bellarabi en Joel Pohjanpalo. Julian Brandt zou zomaar terug kunnen keren in de basiself, wat ten koste zou gaan van Isaac Kiese Thelin.

Borussia Dortmund ziet Abdou Diallo terugkeren van een schorsing; hij vervangt waarschijnlijk Dan-Axel Zagadou centraal achterin. Ömer Toprak is er door een blessure niet bij, net als Raphael Guerreiro.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund tip

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund betekende vorig jaar nog de wedstrijd tussen de nummers vijf en vier, maar nu moet Leverkusen genoegen nemen met een elfde plaats. Het lijkt dus ook een aannemelijke voorspelling dat het overtuigende Borussia Dortmund te sterk is voor de tegenstander. Tip: wedden op Borussia Dortmund wint met een quote van 2.42 bij Toto.

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund Bundesliga wedden

Quotes bij Toto

Winst Bayer Leverkusen: 2.70
Gelijkspel: 3.55
Winst Borussia Dortmund: 2.42