18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Valencia wedden, tips en quotes 14 april 2018

Maurice Krabbendam

Wedstrijd: Barcelona – Valencia, La Liga
Aanvang: Zaterdag 14 april 2018, 16.15 uur
Beste wedtip: Winst Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1,28

Barcelona stevent af op het kampioenschap in Spanje. De Catalanen staan elf punten voor op de nummer twee Atlético Madrid en treffen nu Valencia, dat op drie punten achter Atléti derde staat.

Valencia in goeden doen

De laatste keer dat Valencia verloor was op 8 februari van dit jaar, een wedstrijd voor de Copa del Rey. De tegenstander toen was net als nu Barcelona, dat het duel met 2-0 in z’n voordeel besliste.
De agelopen vijf wedstrijden heeft Valencia allemaal gewonnen en daardoor is de derde plaats bereikt. Het is belangrijk dat Valencia blijft winnen, want Real Madrid heeft maar één punt minder.

Het afgelopen weekend won Valencia met 1-0 van Espanyol. In de zevende minuut scoorde clubtopscorer Rodrigo Moreno. Dit was zijn vijftiende goal van dit seizoen in La Liga. De beste kansen in deze wedstrijd waren ook voor Valencia, maar er werd verzuimd om de wedstrijd in de eerste helft te beslissen. In de tweede helft moest keeper Norberto Murara Neto nog een paar keer aan de bak om de nul te houden.

Titel La Liga zo goed als binnen

Barcelona is ongeslagen dit seizoen in La Liga, waardoor de Catalanen ruim aan de leiding staan. Met nog zeven wedstrijden te gaan en een voorsprong van elf punten op de eerste achtervolger, kan het kampioenschap bijna niet meer worden misgelopen.

Twee weken geleden speelde Barcelona gelijk tegen Sevila, einduitslag 2-2. De mannen van Ernesto Valverde wisten knap terug te komen van een 2-0 achterstand. Vorige week werd er thuis gewonnen met 3-1 van Leganes door een hattrick van Lionel Messi. De topscorer van La Liga zette daarmee de teller op 29 goals.

In de Champions League ging het deze week mis tegen AS Roma. Barcelona had een 4-1 voorsprong door de eerste wedstrijd, maar verloor in Italië met 3-0 en werd daardoor uitgeschakeld in het miljoenenbal.

Laatste ontmoetingen

Eerder dit seizoen kwam er geen winnaar uit de ontmoeting tussen deze clubs in La liga, 1-1 was de eindstand. In de eerste helft blunderde Norberto Murara Neto bij een schot van Lionel Messi. De bal stuiterde achter de doellijn, maar dat werd niet geconstateerd door de arbitrage. In de tweede helft kwam Valencia op een 1-0 voorsprong door een goal van Rodrigo Moreno. Dit bleek later niet genoeg te zijn, want Jordi Alba maakte in de 82stee minuut de gelijkmaker. In de halve finale van de Copa del Rey won Barcelona twee keer van Valencia, thuis met 1-0 en uit met 0-2.

Bij Barcelona zal Ivan Rakitic hoogstwaarschijnlijk niet spelen. Hij heeft een gebroken vinger opgelopen in het duel met AS Roma en wordt hieraan geopereerd.

Valencia moet Francis Coquelin missen. Hij heeft een blessure aan zijn achillespees en komt dit seizoen niet meer in actie.

Barcelona – Valencia tip

Na de uitschakeling in de Champions League zal Barcelona erop gebrand zijn om een goed resultaat te behalen tegen Valencia. De Catalanen zijn ongeslagen in de Primera División én hun laatste drie duels met Valencia. Tip: winst Barcelona, gequoteerd op 1,28 bij Toto.

Barcelona – Valencia La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1,28
Gelijkspel: 5,45
Winst Valencia: 8,50