18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Sevilla voorspelling – wedden, tips en quotes 12 augustus 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Barcelona – Sevilla, Spaanse Supercup
Aanvang: zondag 12 augustus 2018, 22.00 uur
Beste wedtip: Barcelona wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.47

Barcelona kan dit kalenderjaar een ‘domestic treble’ realiseren door in navolging van de landstitel en de Copa del Rey ook de Supercopa te winnen. Dit zijn de tips, quotes en voorspellingen bij het wedden op Barcelona – Sevilla.

Breuk met het verleden

Sinds 1982 strijden de kampioen van Spanje en de winnaar van de Copa del Rey om de Supercopa. Tot en met 2017 werd de strijd om de Spaanse Supercup over twee duels gespeeld, één wedstrijd op het veld van de bekerwinnaar en één duel op het veld van de landskampioen.

Dit seizoen is er sprake van een breuk met het verleden. De Spaanse Supercup wordt dit jaar over één duel gespeeld en de wedstrijd wordt gespeeld op neutraal terrein. De Marokkaanse havenstad Tanger is de plaats van handeling.

Barcelona behaalde vorig seizoen de dubbel. In de finale van de Copa del Rey kreeg Sevilla met 0-5 klop. De Andalusiërs krijgen in de Supercup kans op eerherstel. De voorgaande twee Spaanse Supercup-finales verloor Sevilla van de Catalanen. In 2010 was een 3-1 zege in het heenduel niet voldoende. Barcelona won met 4-0 in de terugmatch. In 2016 won Barcelona zowel uit als thuis, met respectievelijk 2-0 en 3-0. De meest logische voorspelling voor Barcelona – Sevilla zou derhalve winst voor Barcelona zijn. Wedden op winst voor Barcelona is gequoteerd op 1.47.

Wedden op meer dan 2.5 goals

Gezien de hierboven genoemde uitslagen is de voorspelling dat er meer dan 2.5 goals vallen bij Barcelona – Sevilla te billijken. De laatste tien onderlinge duels bevestigen dat: daarin was er slechts één duel waarin er minder dan 2.5 goals vielen. Wedden op meer dan 2.5 goals bij Barcelona – Sevilla heeft een quotering van 1.41.

Transfercarrousel draait op volle toeren

De transfercarrousel draaide op volle toeren bij Sevilla en Barcelona. Sevilla verkocht verdediger Lenglet voor ongeveer 36 miljoen euro aan Barcelona, maar haalde rechtsbuiten Aleix Vidal uit Catalonië op. Linksbuiten Correa vertrok naar Lazio voor 15 miljoen euro. De duurste aanwinsten kwamen uit Frankrijk: middenvelder Amadou werd van Lille overgenomen voor 15 miljoen euro en verdediger Gnagon kwam voor hetzelfde bedrag over van Rennes.

Barcelona verkocht op de slotdag van de transfermarkt in Engeland het verdedigingsduo Mina-Digne voor 50 miljoen euro aan Everton. Kind van de club Andres Iniesta vertrok transfervrij naar Japan. De Catalanen presenteerden onlangs twee nieuwe Zuid-Amerikaanse aanwinsten: rechtsbuiten Malcom die voor 41 miljoen werd gehaald van Bordeaux en middenvelder Vidal die voor 18 miljoen euro werd losgeweekt bij Bayern München.

Sevilla speelde dit seizoen drie officiële duels, alle in het kader van de Europa League-voorronden. Ujpesti werd in de tweede voorronde twee keer met ruime cijfers aan de kant gezet. Zalgiris werd in het heenduel van de derde voorronde met 1-0 verslagen. Barcelona won geen van zijn drie duels in het voorbereidingstoernooi voor internationale topteams, de International Champions Cup. Tegen Tottenham werd het gelijk en er waren verliesbeurten tegen AS Roma en AC Milan.

Wedden op beide teams scoren

Barcelona won zeven van zijn laatste negen duels tegen Sevilla. De Andalusiërs wonnen in oktober 2015 voor het laatst van de Catalanen. Barcelona bleef vorig seizoen zelden droog staan: slechts in één competitieduel kwamen de Blaugranas niet tot scoren. In 17 van de 38 competitieduels die Sevilla vorig seizoen speelde, was er sprake van ‘beide teams scoren’.

De voorspelling lijkt gerechtvaardigd dat de weddenschap ‘beide teams scoren’ op het Supercup-duel Barcelona – Sevilla van toepassing zal zijn. Wedden op beide teams scoren heeft een quotering van 1.53.

Barcelona – Sevilla tip

Barcelona maakte dit jaar de dienst uit in Spanje en lijkt nauwelijks aan kracht te hebben ingeboet. Sevilla is normaliter geen partij voor Barcelona, zo blijkt uit het recente verleden. Derhalve luidt de tip voor het wedden op Barcelona – Sevilla: winst Barcelona, bij Toto gequoteerd op 1.47.

Barcelona – Sevilla Spaanse Supercup wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.47
Gelijkspel: 4.00
Winst Sevilla: 14.80