18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Real Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 18 december 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: Barcelona – Real Madrid, La Liga
Aanvang: Woensdag 18 december 2019, 20.00 uur
Beste wedtip: Winst Barcelona en over 2.5 doelpunten
Bookmaker: Toto
Quote: 2.05
Het is tijd voor de titanenstrijd tussen Barcelona en Real Madrid, de nummers één en twee van La Liga. Het wordt door velen als de wedstrijd der wedstrijden gezien en mensen over de hele wereld zullen ook weer naar dit beladen duel kijken. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Barcelona – Real Madrid.

Toch als koploper El Clásico in

Barcelona leek even de koppositie te gaan verliezen, omdat het op zaterdag gelijkspeelde tegen Real Sociedad. Oud Willem II-speler Alexander Isak was de boosdoener voor de Catalaanse club, want hij bepaalde de eindstand op 2-2. Real Sociedad kreeg veel kansen in de wedstrijd en deze uitslag was daarom ook geheel terecht. Deze misstap werd niet afgestraft door Real Madrid, dat de koppositie kon overnemen, want de Madrilenen speelden ook gelijk.
Het valt dit seizoen op dat Barcelona vergeleken met de concurrentie redelijk veel tegendoelpunten moet incasseren. De koploper van Spanje kreeg in zestien competitiewedstrijden twintig goals tegen. Real Madrid kreeg er tot nu toe pas twaalf tegen en Atlético Madrid, dat vijfde staat, zelfs maar tien. Dit was vooralsnog dus nog niet fataal voor Barcelona en dit komt, omdat de aanval wel erg goed functioneert. Barça maakte namelijk wel 43 doelpunten in dit La Liga-seizoen, waardoor het alsnog aan de leiding gaat.

Toch blij met één punt

Real Madrid kon dus de nieuwe koploper worden en hiervoor moest het winnen van Valencia. Dit liep anders, want de club uit Madrid kwam in de 78e minuut met 1-0 achter. In de 95e minuut kwam er pas verandering in deze stand. Doelman Thibaut Courtois kwam mee naar voren voor een corner en kopte de bal op goal, maar deze werd nog tegengehouden. De bal kwam uiteindelijk bij Karim Benzema die hem binnen schoot, waardoor Real Madrid in extremis toch nog met een punt naar huis ging.
Het is zeker niet voor het eerst dat Real Madrid dit seizoen gelijkspeelt in de Spaanse competitie. Dit was alweer de vijfde keer en zo laat de club toch vaak punten liggen. Het verloor wel maar één keer tot nu toe, dit was tegen RCD Mallorca dat zeventiende staat. Barcelona speelde juist niet vaak gelijk, twee keer, maar verloor wel al drie keer.

Strijd tussen de topscorers

Als je aan topscorers denkt, kijk je natuurlijk altijd naar Lionel Messi. De Argentijn scoort met regelmaat de meeste goals in Spanje en met het vertrek van Cristiano Ronaldo leek dit weer een garantie. Hij moet dit jaar toch weer de strijd aan met iemand van Real Madrid, namelijk Karim Benzema. De Fransman scoorde tot nu toe evenveel goals als Messi, 12, en woensdag staan de twee topscorers van La Liga dus tegenover elkaar.

Real Madrid vooral last van blessures

Het seizoen is alweer even onderweg en de blessures blijven daarom niet uit. Bij Barcelona valt het nog mee, want de enige geblesseerde die soms in de basisopstelling startte is Ousmane Dembélé. Real Madrid heeft een grote probleem. Marco Asensio en Lucas Vázquez zijn al een tijdje niet inzetbaar en deze maand voegden ook Marcelo en Eden Hazard zich bij dit rijtje.

Klinkende zege

De laatste keer dat Barcelona in La Liga in eigen huis tegen Real Madrid speelde, werd het 5-1 voor de thuisploeg. Bij rust stond het 2-0 voor Barça door goals van Philippe Coutinho en Luis Suárez. Kort na rust kwamen de Madrilenen terug tot 2-1 door een goal van Marcelo, maar dichterbij kwamen ze niet. Suárez was de man van de wedstrijd, want hij scoorde nog twee keer, waardoor Barcelona uitliep naar 4-1. Arturo Vidal zorgde voor het slot van de wedstrijd met zijn 5-1. Barça ging in deze wedstrijd veel beter met de kansen om, waardoor de score zo groot werd.

Barcelona – Real Madrid tip

Beide ploegen hebben evenveel punten, maar speelde wel beiden gelijk vorige week. Barcelona is in eigen huis vaak te sterk voor Real Madrid en dit was vorig jaar ook duidelijk zichtbaar. Barça en Real hebben allebei een topscorer van de La Liga tot dusver en de clubs scoren dan ook vaak. De tip bij deze wedstrijd is daarom dat Barcelona wint en dat er meer dan 2.5 doelpunten vallen tijdens El Clásico. Deze voorspelling van Barcelona – Real Madrid heeft een quote van 2.05.

Barcelona – Real Madrid La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.70
Gelijkspel: 4.20
Winst Real Madrid: 4.45