18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Liverpool voorspelling – wedden, quotes en tip 1 mei 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Barcelona – Liverpool, Champions League
Aanvang: woensdag 1 mei 2019, 21.00 uur
Beste wedtip: winst Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.91

We zijn aangekomen bij de halve finales van de Champions League. Een van de twee affiches deze week is Barcelona – Liverpool. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Treble

Voetbal draait uiteindelijk om het winnen van prijzen en het summum daarvan is het om drie prijzen in één seizoen te winnen, een zogeheten treble. Tot nu toe is dat zeven clubs ooit gelukt: Celtic, Ajax, PSV, Manchester United, Barcelona, Internazionale en Bayern München. Barcelona is de enige club die meerdere malen de treble won, namelijk in 2009 en 2015. Dit seizoen kan de derde keer worden. De Catalanen werden al kampioen en staan in de finale van de Copa del Rey.

Nog drie duels staan tussen Barcelona en eindwinst in de Champions League. Tot nu toe wisten de Spanjaarden na de winterstop Olympique Lyon (0-0 en 5-1) en Manchester United (0-1 en 3-0) uit te schakelen. Tijdens deze laatste drie duels etaleerde Barcelona haar klasse, door in de rust al voor te staan en uiteindelijk ook te winnen. Tip: je kunt wedden dat ze dit opnieuw lukt tegen Liverpool. De quote voor deze voorspelling is 2.85.

Prijzenjacht

Voor de laatste gewonnen prijs van Liverpool moeten fans terug naar het seizoen 2011/12, maar toen ging het om de League Cup die niet bepaald hoog aangeschreven staat in Engeland. Daarvoor kwamen een FA Cupwinst in 2005/06 en een gewonnen Champions League in het seizoen 2004/05. Dit seizoen gaat Jürgen Klopp op prijzenjacht, al is de kans aanwezig dat het team aan het einde van de rit met lege handen staat. In de competitie moet Liverpool voorlopig Manchester City voor laten gaan.

Na het uitschakelen van Bayern München (0-0 en 1-3) en FC Porto (2-0 en 1-4) is Barcelona de laatste horde die Liverpool moet nemen voor het kunnen bereiken van de finale in Madrid. In deze Europese wedstrijden na de winterstop wist Liverpool de laatste driemaal minimaal twee keer per duel te scoren. Dit kan een tip zijn voor je voorspelling. Wedden op twee goals van Liverpool (3.65) of drie of meer (6.45) levert een mooie quotering op.

Onderlinge resultaten

In de seizoenen 2001/02 en 2006/07 stond het affiche Barcelona – Liverpool ook op het programma. Opvallend is dat Barcelona destijds beide uitduels wist te winnen (1-3 en 0-1), maar thuis niet won (0-0 en 1-2).

Teamnieuws

Rafinha is de enige afwezige bij Barcelona. Arturo Vidal en Arthur vechten samen uit wie op het middenveld mag starten en voorin is een plekje voor Philippe Coutinho of Ousmane Dembélé.

Bij Liverpool moet men het stellen zonder Adam Lallana, terwijl coach Jürgen Klopp hoopt dat Fabinho en Roberto Firmino tijdig hersteld zijn. Naby Keïta en Georginio Wijnaldum strijden om één plek op het middenveld.

Barcelona – Liverpool tip

Met Barcelona – Liverpool staan twee aantrekkelijk spelende ploegen tegenover elkaar die in de aanval hun kwaliteiten willen tonen. Gezien de kwaliteiten van de thuisploeg lijkt deze toch de favoriet, wat je voor je voorspelling kan gebruiken. Tip: wedden op winst van Barcelona met een quote van 1.91 bij Toto.

Barcelona – Liverpool Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.91
Gelijkspel: 3.70
Winst Liverpool: 3.90