18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Getafe voorspelling – wedden, quotes en tip 15 januari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Barcelona – Getafe, La Liga
Aanvang: Zaterdag 15 januari 2020, 16.00 uur
Beste wedtip: Winst Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.42

Er staat Barcelona een erg belangrijke wedstrijd te wachten in de strijd om de titel, want het ontvangt de nummer drie van La Liga, Getafe. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op Barcelona – Getafe.

In de achtervolging

Barcelona is het gewend om aan de leiding te gaan in de Spaanse competitie, maar nu jaagt het op Real Madrid, dat de koploper is. Barça heeft met 49 punten een achterstand van drie punten op de club uit Madrid.

Beide clubs wonnen tot dusver even vaak dit seizoen, maar Messi zijn team verloor vier keer en Real Madrid maar één keer. De koploper van Spanje verloor vooral punten door de gelijke spelen, dit waren er zeven.

De resultaten van Barcelona zijn de afgelopen weken een beetje afwisselend. Toch wist de club vorige week wel weer te winnen met 2-3 op bezoek bij Real Betis. Lionel Messi liet zijn klasse weer eens zien door een hattrick aan assists en Frenkie de Jong was ook belangrijk met een doelpunt.

Ondanks dat de uitslagen wat onregelmatig zijn, wint Barça over het algemeen in eigen huis bijna altijd.

In goeden doen

Getafe is bezig aan een goed seizoen, want het staat momenteel op de derde plek in La Liga en zit nog in de Europa League. De club laat de laatste weken dan ook zien waarom het de terechte nummer drie is. Getafe won namelijk de laatste vier wedstrijden op rij en het deed dit ook zonder ook maar één tegentreffer te hoeven incasseren.

Vorige week rolde de Spaanse nummer drie Valencia nog met 3-0 op en in deze wedstrijd kreeg het niet eens een schot op doel tegen.

Net als voor Barcelona, is de wedstrijd van aanstaande zaterdag ook voor Getafe erg belangrijk. De club voelt de hete adem van de concurrentie in de nek. Atlético Madrid staat namelijk op de vierde plek met maar drie punten minder. Ook de nummer vijf, Sevilla, staat maar op een achterstand van drie.

Drie grote afwezigen bij Barcelona

Luis Suárez is al een tijdje uit de roulatie bij Barcelona, want hij moest een operatie aan zijn knie ondergaan. De Uruguayaan wordt pas over een paar maanden terugverwacht. Ousmane Dembélé zien we pas veel later terug, want hij scheurde onlangs een spier waardoor hij in de zomer pas weer terug is. Naast deze blessures moet Barça het ook zonder Clément Lenglet doen, omdat de Franse verdediger in de vorige wedstrijd moest vertrekken na twee keer geel gehad te hebben.

Getafe mist ook één speler door een schorsing en dit is rechtsback Damián Suárez. Hij pakte vorige week een gele kaart en dit was alweer zijn elfde van het seizoen, wat dus betekent dat hij geschorst is.

Weinig spektakel

Eerder dit seizoen werd het geen denderende wedstrijd tussen deze twee teams, mede door de afwezigheid van Lionel Messi. Barcelona creëerde wel wat kansjes, maar Getafe kwam hier bijna niet aan toe. De hoogtepunten zaten rond de rust, want Luis Suárez scoorde net voor rust en Junior Firpo net na de pauze, waardoor Barça met 0-2 won.

Aan het einde van de wedstrijd moest Clément Lenglet het veld nog verlaten door een rode kaart, maar dit keer is hij al geschorst dus speelt hij niet. Al met al was het een zakelijke overwinning voor Barcelona die ook geheel terecht was. Dit keer heeft een overwinning van Barça een quotering van 1.42.

Barcelona – Getafe tip

Barcelona is op jacht naar Real Madrid, maar Getafe kan ook aardig bijbenen en moet voor de concurrentie zien te blijven. Barça is in eigen huis wel erg sterk en verliest bijna nooit. Eerder dit seizoen liet Barcelona zonder Messi erbij ook al zien dat het te sterk was voor Getafe. De tip bij deze wedstrijd is dan ook dat Barça wint en deze voorspelling van Barcelona – Getafe heeft een quote van 1.42.

Barcelona – Getafe La Liga wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.42
Gelijkspel: 4.35
Winst Getafe: 6.80