Wedstrijd: Barcelona – Chelsea, Champions League
Aanvang: Woensdag 14 maart 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Winst Barcelona
Bookmaker: Toto
Quote: 1.37

Barcelona heeft zich een goede uitgangspositie verworven na het 1-1 gelijke spel in Londen.

Ongeslagen status

Barcelona telde in de afgelopen twee transferperiodes in totaal 250 miljoen euro neer voor het trio Philippe Coutinho, Ousmane Dembele en Paulinho. Afgelopen zaterdag, in het competitieduel tegen Malaga, startte dit drietal voor het eerst gezamenlijk in de basis. Het samenspel wierp onmiddellijk zijn vruchten af. Dembele leverde de assist waaruit Coutinho de 0-2 eindstand vastlegde. Daarmee bleven de Catalanen ook in hun 28e competitieduel van dit seizoen ongeslagen.

Coutinho is niet speelgerechtigd tegen Chelsea. Andres Iniesta ontbreekt waarschijnlijk ook. De middenvelder lijkt niet op tijd hersteld te zijn van een hamstringblessure. Iniesta strafte in het heenduel een verdedigingsfout van Chelsea af waarmee hij Lionel Messi in staat stelde de 1-1 te maken. Daarmee hield Barcelona zijn ongeslagen status in CL-verband dit seizoen vast. In CL-thuisduels staat er helemaal geen maat op de Catalanen: de laatste nederlaag dateert van mei 2013, toen Bayern München met 0-3 te sterk was. Sindsdien won Barcelona tweeëntwintig van zijn vierentwintig thuiswedstrijden.

Barcelona bleef in zijn laatste veertien duels ongeslagen. De tactiek die trainer Ernesto Valverde hanteert, pakt zeer succesvol uit: als een razende van start gaan en daarmee de tegenstander overdonderen. In veertien van de eenentwintig duels die de Blaugranas dit seizoen in Camp Nou speelden, gingen de Catalanen met een voorsprong de rust in. In elk van die veertien duels won Barcelona uiteindelijk de match.

Thuisduel tegen Barcelona als positieve dissonant

Voor Chelsea is het nog steeds alle hens aan dek om de Champions League via de Premier League te bereiken. Recente nederlagen bij Manchester United en Manchester City hebben het er niet gemakkelijker op gemaakt. Afgelopen zaterdag won Chelsea wel. Op Stamford Bridge boekten de Blues een 2-1 zege op Crystal Palace. De Londenaren staan momenteel vijfde, op vier punten achterstand van een plaats die goed is voor Champions League-voetbal.

Chelsea kreeg dit seizoen veel kritiek vanwege de manier van spelen. Het heenduel tegen Barcelona kon echter wel op waardering rekenen. Chelsea was de meerdere van Barcelona, maar vergat dat in een klinkende zege uit te drukken. Willian zette de Blues op voorsprong en de Braziliaan raakte ook nog eens twee keer het aluminium. Barcelona stelde daar weinig tegenover, totdat Lionel Messi een kwartier voor tijd toesloeg.

Een zege op Barcelona had de cijfers van dit kalenderjaar een iets rooskleuriger aanblik kunnen geven. Chelsea won slechts vijf van zijn zestien officiële duels in 2018. Met de uitvorm is het slecht gesteld: de laatste vier duels op verplaatsing gingen allemaal verloren. In de laatste elf duels op vreemde bodem keerden de Londenaren maar twee keer met een zege huiswaarts.

Head to head

Chelsea kan bogen op een geweldig ‘track record’ tegen Barcelona: de Blues verloren geen van hun acht laatste duels tegen de Catalanen. In Champions League-verband won Barcelona drie keer van Chelsea, terwijl de Londense club vier keer zegevierde ten koste van de huidige koploper van de Spaanse competitie. Zes van de zeven laatste CL-duels eindigden onbeslist.

Barcelona – Chelsea tip

Barcelona is in Champions League-duels die in Nou Camp worden gespeeld nauwelijks te kloppen. Chelsea’s uitvorm dit seizoen is niet om over naar huis te schrijven. De Londense ploeg steekt dit kalenderjaar niet in grootse vorm. Tip: winst Barcelona, bij Toto gequoteerd op 1.37.

Barcelona – Chelsea Champions League wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.37
Gelijkspel: 4.60
Winst Chelsea: 7.27