18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Barcelona – Atlético Madrid voorspelling – wedden, quotes en tip 6 april 2019

Tim Giesbers

Wedstrijd: Barcelona – Atlético Madrid, Primera División
Aanvang: zaterdag 6 april 2019, 20.45 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.75

De nummer één van de Primera División krijgt de directe achtervolger op bezoek: Barcelona – Atlético Madrid. Hier onze voorspelling met de beste tips en quotes om te wedden op dit duel.

Voorschot op titel

Het is een begrip wat je zorgvuldig moet gebruiken, maar dit affiche lijkt toch op een mogelijkheid voor Barcelona om een voorschot te nemen op de titel. Met nog acht wedstrijden voor de boeg is de voorsprong op tegenstander én nummer twee Atlético acht punten en aartsrivaal Real Madrid staat daar nog vijf punten achter. Wint Barcelona, dan loopt de voorsprong op naar elf punten. Dat lijkt op een voorsprong die Atlético niet meer in gaat lopen in de resterende zeven duels.

Lionel Messi is weer belangrijk als vanouds. Dit seizoen kwam hij in de competitie al tot 32 doelpunten en 12 assists. Wat beide gegevens betreft is hij de koploper van zijn club dit seizoen. Sowieso hebben de Catalanen geen moeite met het maken van doelpunten. In tien van de elf laatste thuiswedstrijden kwam Barça minimaal twee keer tot scoren. Tip: je kunt wedden op de voorspelling ‘Barcelona scoort twee keer’ (quote van 3.10) of ‘Barcelona scoort drie keer of vaker’ (quote van 3.30).

Defensieve klasse

Al sinds het begin van het voetbal is het voor veel teams een tactiek om aanvallend te voetballen en door het maken van veel doelpunten een hoge plek op de ranglijst te veroveren. Dit is niet bepaald de tactiek van Atlético Madrid. Voor de ploeg van coach Diego Simeone is het voornamelijk de defensieve klasse die naar voren komt. Atlético is de ploeg met de minste tegendoelpunten dit seizoen: 19 in 30 wedstrijden. Hierna volgen Valencia (24), Getafe (27) en Barcelona (31). Stadsgenoot Real Madrid kreeg zelfs al 35 tegengoals dit seizoen.

De keerzijde van de medaille wat betreft de defensieve speelstijl is wel een gering aantal doelpunten voor. Tegenover koploper Barcelona (79 doelpunten) steekt het aantal van Atlético nogal schril af, namelijk 45 goals. Hiermee staan de Madrilenen nog steeds op plek vier qua gemaakte goals, maar vooral het verschil met koploper Barcelona is groot. Tip: Atlético Madrid zorgt niet voor veel doelpunten in een wedstrijd. In zes van de laatste zeven competitieduels vielen minder dan 2,5 goals. De voorspelling dat dit tegen Barcelona ook gebeurt krijgt een quote van 1.90, dus dat kan een idee zijn om op te wedden.

Onderlinge resultaten

Kijken we naar de laatste zes edities van Barcelona – Atlético Madrid, dan is de thuisploeg enorm in het voordeel. Van deze wedstrijden wist Barcelona er drie te winnen en de andere drie eindigden gelijk. Atlético won in deze periode niet van Barcelona.

Teamnieuws

Bij Barcelona is Arturo Vidal geschorst, waardoor Arthur weer verzekerd lijkt van een basisplaats. Samuel Umtiti en Clément Lenglet vechten uit wie naast Gerard Piqué mag starten centraal achterin. Jasper Cillessen en Rafinha staan langs de kant, net als Ousmane Dembélé. Door het missen van die laatste zal Philippe Coutinho in de basis beginnen.

Álvaro Morata is de meest in het oog springende afwezige voor Diego Simeone, coach van Atlético Madrid. Als Diego Costa tijdig hersteld is, zal hij samen met Antoine Griezmann in de aanval starten. Rechts achterin is Santiago Arias terug van een blessure, wat ten koste gaat van Juanfran. Lucas Hernández en Thomas Lemar zijn niet beschikbaar door blessures.

Barcelona – Atlético Madrid tip

Voor beide teams is deze Barcelona – Atlético Madrid een belangrijke wedstrijd. Barcelona wil een voorschot nemen op de titel, terwijl Atlético alles op alles zal zetten om aan te haken. Zodoende kan het een idee zijn te wedden op een voorspelling met veel doelpunten. Tip: beide teams scoren met een quote van 1.75 bij Toto.

Barcelona – Atlético Madrid Primera División wedden

Quotes bij Toto

Winst Barcelona: 1.77
Gelijkspel: 3.55
Winst Atlético Madrid: 4.30