18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – RKC voorspelling – wedden, quotes en tip 31 januari 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: AZ – RKC, Eredivisie
Aanvang: Vrijdag 31 januari 2020, 20.00 uur
Beste wedtip: AZ wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 1.89

AZ heeft zich weten te herpakken in de Eredivisie en wil die goede lijn doorzetten tegen hekkensluiter RKC. Dit is een voorbeschouwing op AZ – RKC, met daarin voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op deze wedstrijd.

Gat tot koppositie verkleind

In de laatste paar speelronden liet AZ wat punten liggen, waardoor het gat met koploper Ajax opliep. Vorige week wisten de Alkmaarders wel weer te winnen. De nummer twee van de Eredivisie won met 1-2 in en tegen Heerenveen in een spannende wedstrijd.

Ajax verloor tegen Groningen, waardoor het gat nu weer terug is gelopen tot drie punten. AZ voelt de hete adem van de rest nog niet in de nek, want het verschil met de nummer drie Feyenoord is zeven punten.

AZ heeft nog altijd de minst gepasseerde achterhoede van de Eredivisie en aangezien de club tegen RKC speelt, is het zeker mogelijk dat Marco Bizot de nul houdt.

De weddenschap ‘AZ krijgt geen tegendoelpunt’ kan dus goed uitpakken en deze voorspelling heeft een quote van 1.76. ‘AZ wint zonder tegendoelpunt’ heeft nog een hogere quotering, namelijk 1.89.

Enorm lastige klus in de tweede seizoenshelft

RKC lijkt het niet te gaan redden dit seizoen, want het staat momenteel laatste in de Eredivisie en het zal nog veel punten moeten sprokkelen om veilig te zijn. De Waalwijkse club heeft tot nu toe elf punten behaald. Dit zijn vijf punten minder dan de nummer zeventien ADO Den Haag en zeven punten minder dan PEC Zwolle, dat zestiende staat. Zelfs bij het inhalen van PEC zou RKC nog niet veilig zijn, want de zestiende plaats betekent nacompetitie.

De hekkensluiter van de Eredivisie dacht in het afgelopen weekend te gaan winnen van VVV-Venlo, maar in het laatste deel van de wedstrijd ging het mis. RKC kwam in de vijftiende minuut al op voorsprong door een goal van Emil Hansson. Het duel was in evenwicht, waardoor het er niet op leek alsof VVV het zomaar zou omdraaien.

Toch gebeurde dit, want door doelpunten van Jonathan Opoku (76’) en Oussama Darfalou (82’) eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor de club uit Venlo.

Dit was een pijnlijk verlies voor RKC, aangezien VVV – dat vijftiende staat – een van de concurrenten is voor lijfsbehoud.

Uitkijken voor een schorsing

Teun Koopmeiners is als aanvoerder al erg belangrijk geweest voor AZ en het is dus van belang dat hij in topwedstrijden opgesteld kan worden. De middenvelder kreeg dit seizoen al vier gele kaarten en is dus bij nog een gele kaart geschorst.

AZ speelt volgende week tegen Feyenoord, waardoor Koopmeiners tegen RKC op moet letten dat hij niet tegen een gele kaart aan loopt.

Overwinning zonder problemen

AZ en RKC stonden al vroeg in dit seizoen tegenover elkaar in de Eredivisie. De wedstrijd was niet zo spannend, want Oussama Idrissi besliste het duel eigenlijk al net voor rust. Hij maakte zijn tweede goal van de eerste helft namelijk in de derde minuut van de blessuretijd.

AZ ging hierdoor met een 0-2 voorsprong rusten. Net na rust verdween alle spanning nadat RKC met tien man verder moest door een rode kaart. Uiteindelijk bleef het 0-2 en won AZ dus zonder veel moeite.

Dit is ook een van de redenen waarom een overwinning van de club uit Alkmaar dit keer slechts een quote van 1.16 heeft.

AZ – RKC tip

AZ staat tweede en zit op de hielen van Ajax, waardoor de club geen misstap kan begaan. De Alkmaarders krijgen weinig goals tegen in dit seizoen en kregen eerder dit seizoen tegen RKC ook geen tegentreffers om de oren.

RKC kreeg vorige week nog een pijnlijke tik te verduren, omdat het tegen VVV een voorsprong weggaf.

De verschillen tussen AZ en RKC zijn erg groot en de tip bij deze wedstrijd is dan ook dat AZ wint zonder tegendoelpunten. Deze voorspelling van AZ – RKC heeft een quote van 1.89.

AZ – RKC Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.16
Gelijkspel: 6.80
Winst RKC: 13.50