18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – NAC Breda voorspelling – wedden, quotes en tip woensdag 12 februari 2020

Joris Gemen

Wedstrijd: AZ – NAC Breda, TOTO KNVB Beker
Aanvang: woensdag 12 februari 2020, 18.30 uur
Beste wedtip: AZ wint met handicap -2
Bookmaker: Toto
Quote: 2.12

AZ en NAC Breda treffen elkaar in het bekertoernooi. Een voorbeschouwing met tips en quoteringen.

Drie punten achter op Ajax

AZ doet dit seizoen serieus mee om de landstitel. De Alkmaarders hebben na 21 wedstrijden 47 punten vergaard. Dat zijn er slechts drie minder dan koploper Ajax. AZ won tot nu vijftien keer, speelde twee keer gelijk en verloor drie keer.

De topper in Alkmaar tussen AZ en Feyenoord werd vanwege storm Ciara afgelast. De wedstrijd daarvoor wist AZ vrij eenvoudig af te rekenen met hekkensluiter RKC Waalwijk. De Waalwijkers kregen in de eerste helft wel een aantal grote kansen, maar gescoord werd er niet. AZ won uiteindelijk door treffers van Oussama Idrissi (twee keer), Myron Boadu en Calvin Stengs.

AZ sloeg de eerste ronde van het bekertoernooi over vanwege de Europese verplichtingen in de Europa League. Het stroomde dus in de tweede ronde in en daarin trof het amateurclub Groene Ster in eigen huis. Ondanks een rode kaart, het stond toen nog 0-0, won AZ met 3-0 van de Limburgse club. Hierna wachtte een uitwedstrijd met TOP Oss uit de KeukenKampioen-divisie. Ook nu had AZ weinig moeite om de wedstrijd winnend af te sluiten. In Oss werd het 0-2 voor de Alkmaarders.

Het loopt niet volgens plan

NAC Breda moest dit seizoen in de KeukenKampioen-divisie een serieuze gooi doen naar de landstitel. Die missie verloopt met de nodige kleerscheuren, NAC staat namelijk op de zesde plaats met 40 punten uit 25 wedstrijden. De afstand met de eerste promotieplek, de tweede plaats, bedraagt op dit moment tien punten. Het verschil met koploper SC Cambuur is met veertien punten nóg een stukje groter. De Bredanaars wonnen elf keer, speelden zeven keer gelijk en verloren zeven keer.

Afgelopen wedstrijd was het tijd voor een ouderwets ‘avondje NAC’. In het eigen Rat Verlegh Stadion ontving het laagvlieger TOP Oss. Waar het een mooie avond had moeten worden, werd het dat niet. Na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. NAC kwam op voorsprong door een doelpunt van Arno Verschueren, maar zag Ossenaar Rick Stuy van den Herik in de 68e minuut gelijkmaken. Géén overwinning dus voor NAC in de debuutwedstrijd van de nieuwe trainer Peter Hyballa. Hij nam het roer over van de in december ontslagen Ruud Brood.

Waar het in de competitie dus niet zo lekker loopt, is dat in het bekertoernooi wel anders. Het bereiken van de kwartfinale is een knappe prestatie van de Brabanders. De weg naar de kwartfinale begon voor NAC met een thuiswedstrijd tegen eredivisionist FC Emmen. De ploeg van Dick Lukkien werd op een 3-2 nederlaag getrakteerd.

In de tweede ronde trof NAC amateurclub Sparta Nijkerk in een uitwedstrijd. Het werd een spannende avond voor de Bredanaars, die uiteindelijk met een benauwde overwinning (0-1) huiswaarts keerden.

Uit de loting voor de achtste finales rolde vervolgens een Brabantse derby uit de koker. NAC mocht het in Breda gaan opnemen tegen PSV. De Eindhovenaren zaten op dat moment in een hele moeilijke fase en dat was te zien aan het spel. NAC domineerde de wedstrijd en won uiteindelijk verdiend met 2-0.

Wat denken de bookmakers van AZ – NAC Breda?

Volgens de bookmakers is AZ de duidelijke favoriet in dit bekerduel. Een Alkmaarse overwinning heeft een quotering van 1.15. Een overwinning van de bezoekers uit Breda staat gequoteerd op 14.75. Een gelijkspel heeft een quotering van 7.05.

Terug in de tijd: klinkende overwinningen voor AZ

Vorig seizoen werkte NAC de wedstrijden nog af in de Eredivisie. Toen won AZ in Alkmaar met maar liefst 5-0 op de eerste speeldag. Ook in de return in Breda stapte AZ als winnaar van het veld. Op bezoek bij NAC werd het 0-3 voor de Alkmaarders.

Teamnieuws: goed nieuws voor Pantelis Hatzidiakos en sterke verdediging bij NAC

De zwaargeblesseerde Pantelis Hatzidiakos heeft goed nieuws ontvangen van AZ. Zijn contract is opengebroken en daardoor staat de verdediger nu tot 2024 onder contract bij de Alkmaarders.

Bij NAC is het achterin redelijk stabiel. Het kreeg pas 26 tegentreffers te verwerken dit seizoen. Dat zijn er slechts drie minder dan de verdediging bij De Graafschap en SC Cambuuur (allebei 23 tegentreffers).

AZ – NAC Breda tip

Het kan een makkelijke avond worden voor AZ. Het speelt tegen de nummer zes uit de KeukenKampioen-divisie, die op dit moment niet in de allerbeste vorm verkeert. Daarentegen is NAC zo ver in het bekertoernooi gekomen met een reden. De Bredanaars zullen hun huid dus hoogstwaarschijnlijk duur gaan verkopen.

Desondanks lijkt een overwinning van AZ het meest voor de hand liggend. Die weddenschap heeft met 1.15 een wat lage quotering. Je kunt de weddenschap interessanter maken door te voorspellen dat AZ wint met handicap -2. Aan die voorspelling is een quotering van 2.12 verbonden.

AZ – NAC Breda TOTO KNVB Beker wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ : 1.15
Gelijkspel: 7.05
Winst NAC Breda: 14.75