18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ– Kairat Almaty voorspelling – wedden, quotes en tip 2 augustus 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: AZ – Kairat Almaty, Europa League
Aanvang: donderdag 2 augustus 2018, 20.45 uur.
Beste wedtip: winst AZ
Bookmaker: Toto
Quote: 1.37

AZ staat aanstaande donderdag voor een moeilijke opgave. In de return tegen Kairat Almaty moeten de Alkmaarders een 2-0 achterstand goed maken. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips, quotes en weddenschappen voorbij.

Slechte indruk

In Kazachstan maakte AZ een slechte indruk. De Alkmaarders hadden weliswaar meer balbezit maar zagen Aderinsola Habib Eseola al na tien minuten scoren. Eseola kon, na zwak defensief ingrijpen, doorlopen naar keeper Marco Bizot en passeerde hem door zijn benen voor de 1-0. AZ kreeg daarna de nodige mogelijkheden om langszij te komen maar Guus Til, Mats Seuntjens en Fred Friday lieten het scoren na.

Vijf minuten na rust verdubbelde Kairat de voorsprong via wederom Eseola. Na een mooie aanval over rechts kon Eseola in vrije positie voor de 2-0 tekenen. Tot overmaat van ramp ontging de scheidsrechter ook nog een handsbal in het Kazachse zestienmetergebied. AZ had aan Bizot te danken dat het bij 2-0 bleef. Hij voorkwam dat Bauzyrzhan Islamkhan en Márton Eppel de score naar 3-0 tilden.

Het was al met al geen gelukkige avond voor de Alkmaarders. Het is duidelijk te zien dat ze hun draai nog moeten vinden met het oog op het vertrek van de sterkhouders Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh. AZ zal in de return vol aan de bak moeten om deze 2-0 recht te trekken.

Desondanks is AZ nog steeds favoriet als het gaat om de winst in deze wedstrijd. De quoteringen bij deze weddenschap zijn als volgt: 1.37 voor een overwinning van AZ, 4.35 voor een gelijkspel en 6.20 voor een overwinning van Kairat Almaty. In dit geval lijkt het een goede AZ-Kairat weddenschap om te voorspellen dat AZ wint. AZ moet namelijk minimaal twee keer scoren om een verlenging af te dwingen en Kairat zit bij één goal al op rozen.

Een extra AZ-Kairat tip is om te voorspellen dat er meer dan 2.5 keer gescoord gaat worden. De quotering bij deze weddenschap is 1.64.

Zicht op kampioenschap

Kairat Almaty wist zich nog nooit te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. De Kazachen hebben daarnaast wel een opmerkelijke statistiek. Van de vijftien officiële duels in de Europa League verloren ze er maar één. Ze zullen, naast deze statistiek, ook flink wat zelfvertrouwen hebben opgedaan na de 2-0 zege eerder in Kazachstan.

De competitie in Kazachstan gaat inmiddels gewoon door. Momenteel staat Kairat op de tweede plaats met 47 punten en één wedstrijd minder gespeeld. Er zijn in totaal nog twee wedstrijden te spelen voor het einde van de competitie een feit is. Kairat moet daarin een achterstand van zes punten goedmaken op de koploper FC Astana. Afgelopen zondag wisten ze met 1-0 te winnen van de nummer drie FK Tobol Kostanay.

Gezien het feit dat Kairat over flink wat scorend vermogen beschikt is de volgende AZ-Kairat tip ook interessant. Indien je voorspelt dat beide teams scoren in de wedstrijd dan krijg je 1.87 keer je inzet terug. De quotering voor een ‘nee’ bij deze weddenschap is 1.71.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Net als voorafgaand aan de wedstrijd in Kazachstan zijn er ook dit keer geen blessures of afwezigen bij beide teams.

AZ – Kairat Almaty tip

AZ staat voor een lastige opgave als het gaat om het bereiken van de derde voorronde van de Europa League. De Alkmaarders zullen twee keer moeten scoren voor een verlenging en drie keer om door te gaan. Daarnaast mogen ze eigenlijk geen tegentreffer incasseren van Kairat gezien het feit dat een uitgoal dubbel telt.

Kairat zal zich vooral gaan richten op verdedigen en loeren op de counters in de wetenschap dat één goal waarschijnlijk genoeg is voor de volgende ronde.

De tip voor de wedstrijd AZ-Kairat is winst voor AZ met een quotering van 1.37.

AZ – Kairat Almaty Europa League wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.37
Gelijkspel: 4.35
Winst Kairat Almaty: 6.20